"Ona je prava frajerica": Xenia Design spaja muževno sa ženstvenim

Foto:  Press Foto

ŠTO ćemo nositi iduće jeseni? Ako se pita dizajnericu Kseniju Vrbanić, inspiraciju ćemo posuditi iz muškog ormara i te stroge komade učiniti beskrajno ženstvenim.

Xsenia Design objavila je svoju najnoviju kampanju pod nazivom "Masculine meets feminine" koja je snimljena prije samog predstavljanja nove kolekcije na sajmovima svjetskih modnih metropola, i to u novom Xd dizajn centru na Xajpi nedaleko od Čakovca.



Glavne uloge pripale su modelu Dini Vinceković i fotografu Marku Grubišiću. Inspiracija kolekcije potekla je iz razmišljanja kako ostati žena u muškom poslovnom okruženju. Kolekcija je vrlo moćna ali udobna, provokativna na senzualan način. Muški detalji aplicirani su na ženskim odjevnim predmetima.



Strukirani, strogi, asimetrični sakoi, u kontrastu sa ženstvenim košuljama, bluzama od prirodnih nježnih materijala kao što je svila,s puno nabora i ovratnika koji ležerno omataju žensko tijelo. Široke tunike geometrijskih oblika, ravnih linija u kombinaciji nekoliko tekstura tkanina. Igra prozirnih i punih debljih tkanina. Omekšane linije muških debljih tkanina s transparentnim detaljima.