Pet minuta dnevno za čvrstu guzu

ZAOBLJENA i prćasta guza želja je svake pripadnice ljepšeg spola. No, nažalost, priroda ju nije podarila svakoj od nas. Spas nalazimo u nekoliko osnovnih vježbi za koje ti je potrebno izdvojiti samo nekoliko minuta. S ove tri lagane vježbe postat ćeš ponosna vlasnica jedne prćaste guze:

Prva vježba

Stani tako da ti se pete dodiruju, a stopala okreni prema van kako bi ti što više radili unutarnji mišići bedara. Izravnaj leđa, stisni trbuh i drži ruke na naslonu stolice kako bi održala ravnotežu. Podižući pete u zrak, spuštaj se u čučanj sve dok ti guza nije u ravnini s koljenima. Vrati se u uspravan stav. Za početak napravi tri serije po 10 ponavljanja.

Druga vježba

Položi ruke na naslon stolice radi ravnoteže, stani iza naslona u malom raskoraku. Ostani stajati na lijevom, blago savijenom, koljenu (kako ne bi stvarala opterećenje na koljeno), a desnu nogu diži prema iza što više možeš. Bitno je da ti koljeno “gleda” u stranu. Kada nogu podigneš u zrak ostani tako stajati par sekundi te ponovi taj proces u tri serije po 10 puta. Sve ponovi i za drugu nogu.

Treća vježba

Na podu se osloni se na ruke i koljena. Ispruži jednu nogu tako da samo prsti dotiču pod, leđa drži ravno kao i ruke, i stisni trbuh. Ispruženu nogu podigni pod kutem od 90 stupnjeva ili što više možeš, zadrži u zraku nekoliko sekundi i spusti. Napravi tri serije po 10 puta i ponovi vježbu za drugu nogu.