Pitali smo vas: Može li mama biti i najbolja prijateljica?

Foto: Givenchy

SVI ćemo se složiti da je mama najvažnija osoba na svijetu. No, pitali smo se može li ona ujedno biti i najbolja prijateljica?

"Naravno da može. Ja sa svojom pričam jednako kao i s najboljom prijateljicom. Uvijek mi sve kaže iskreno, ne osuđuje me i znam da nikome neće proslijediti ono što sam rekla. Bolje ne može."

"Mislim da može, ali treba jasno definirati granicu, koja se ne smije prijeći. Neke se stvari jednostavno ne govore mami, već za to služe prijateljice. A ne znam ni koliko bi ona htjela znati baš sve."

"Ne! Mama je najvažnija, ali njezina je uloga da nas odgoji, a ne da nam bude prijateljica."

"Imam bliski odnos s mamom, ali ona ima svoje prijateljice, ja svoje. Odemo tu i tamo skupa na kavu ili u šoping i slično, ali ne znam kako bi funkcionirale da joj pričam o svojoj intimi ili još gore, da ona izlazi samnom van i slično."

"Zašto ne? No, ne očekujem da će me mama baš uvijek shvatiti, složiti se samnom ili dati mi pravi savjet. Mislim da će to ponekad bolje napraviti netko tko je moj vršnjak - dečko, prijatelj/ prijateljica."

"Da, ali to tek kad budemo starije. U tinejđžerskim godinama - jako teško."

"Ne mogu si zamisliti da s mamom razgovaram ili da radim sve šta radim s prijateljicama. Jednostavno mi to nije prirodno."

Pssst! Istraživanja su pokazala da tek sa 23 počinjemo cijeniti sve što majka čini za nas, a idealna dobna razlika između majke i kćeri je 25 godina.