Povratak u prošlost: Tradicije koje pod hitno moramo vratiti

Foto: weheartit

PORUKE su super, a ništa manje super nije ni dopisivanje preko Facebooka, ali budimo realni, mi koji smo bili prisutni u vrijeme kada su stvari bile drugačije znamo koliko je sve bilo ljepše prije "booma" tehnologije. U to ime, ovo su stvari koje pod hitno moramo vratiti kada je u pitanju ljubav.
 
Telefonski pozivi
 
Danas više ne čekamo pored telefona da nas dečko nazove, jer imamo mobitele, ali to nije jedini razlog. Razlog je i činjenica da dečki sve rjeđe zovu. Poruke su zamijenile potrebu za razgovorom telefonom, što možda nije loše jer imamo više vremena za smisliti dobar odgovor ali opet, zar nije bilo lijepo drhtati preko telefona kada čuješ glas dečka koji ti se sviđa?
 
Udvaranje
 
Danas je "like" na Facebooku znak da ti se netko sviđa, tu je i opcija "poke", a obje su opcije nedostojna zamjena za pravo pravcato udvaranje. Želimo muškarce koji će nas odvesti na sladoled usred bijela dana i ne očekivati seks na prvom spoju, muškarce koji će se truditi oko nas i bacati nam kamenčiće o prozor u sitne sate. Ne mora baš sve biti kao u fast foodu.
 
Cvijeće
 
Danas je prava rijetkost vidjeti muškarca koji nosi buket u ruci (a da nije nešto loše napravio). Nekad je cvijet bio znak da mu se sviđaš i da te želi osvojiti. Želimo da se to vrati.
 
Otvaranje vrata
 
Znamo, žene su emancipirane i mogu same otvoriti vrata, ali to ne znači da ne volimo muškarce koji će napraviti to umjesto nas.
 
Pisanje pisama
 
Toplo-hladno je igra zanimljiva srednjoškolcima, ali čini se kako je sve više ljudi fascinirano upravo takvim pristupom. Želimo da se vrate dani kada su muškarci pisali ljubavna pisma u kojima jasno otkrivaju svoje namjere, a ne da ih moramo dešifrirati.