Pravilno čišćenje lica za sve tipove kože

PRAVILNO čišćenje lica mnogo je više od samog skidanja šminke. Čišćenjem s lica uklanjamo prljavštinu i masnoće koje su se nakupile tog dana, čistimo pore te pripremamo lice za kremu. Neadekvatno čišćenje lica može dovesti do pojave prištića, perutanja ili suhe kože, stoga je vrlo važno da koristiš preparate namijenjene tvom tipu kože.

1. Masna koža

Masna koža zahtjeva gelove za lice koji će ukloniti sve nečistoće bez ostavljanja masnog traga. Nakon što očistiš lice pjenicom koju je gel stvorio, nanesi antiseptički losion na blazinicu te ga lagano nanesi na lice.

2. Mješovita koža


Mješovita koža najčešći je tip kože s kojim se treba pažljivo postupati. Suhi obrazi i masna T-zona zahtijevaju pažljivo odabrane preparate pa je najbolje da šminku ukloniš pjenom ili mlijekom kako ne bi isušila obraze, a T-zonu tretiraš matirajućim losionom koji će je pročistiti i držati pod kontrolom.

3. Suha koža

Važno je razlikovati suhu od dehidrirane kože (suha zateže i sklona je perutanju, ali nema mitesere i prištiće) jer je jednoj potrebna vlaga a drugoj hrana. suhu kožu najbolje je čistiti mlijekom s hranjivim svojstvima te zatim nanijeti hranjivi losion namijenjen suhoj koži.

4. Osjetljiva koža

Ovaj tip kože najzahtjevniji je za održavanje pa dobro pripazi pri izboru preparata za čišćenje lica. U obzir ne dolaze nikakvi agresivni proizvodi, kao ni oni koji sadrže alkohol. Posebne kolekcije namijenjene osjetljivom tipu kože najbolji su izbor za tebe i tvoje lice.