Prekršite pravila dejtanja

Foto: Screenshot Yotube

JESTE li spremni za mali eksperiment? Imamo novi set pravila za uspješnu vezu. Vrlo je jednostavan: važni ste vi i vaše želje, a frajeri su tu kako bi vas zadivili i osvajali. I pustite ih da se ubuduće opako potrude oko vas!

Igranje igrica s frajerima ponekad zna biti stvarno zabavno, no zna postati toliko iscrpljujuće da nam ponekad može uništiti i volju za vezom. No u Americi se nedavno pojavila knjiga “I Don’t Care About Your Band”, autorice Julie Klausner, koju vrijedi pročitati, i to iz nekoliko razloga. “Nisam napisala knjigu da bih ženama podastrla novi set pravila koja će ih natjerati da se osjećaju mizerno”, izjavila je autorica na predstavljanju. “Napisala sam je da bi se žene osjećale dobro i da pokažem kako imaju pravo da se frajeri s kojima izlaze bolje ponašaju prema njima.” 
 
Ako je vjerovati Julie, naš je svijet natrpan pravilima koja uopće nemaju smisla pa je donijela svoja, koja se jednako mogu primijeniti na usamljene duše, kao i na sretnice u dugotrajnim vezama. Julie kaže da bio nam ona trebala omogućiti sretniji i zadovoljniji život pa zašto čekati, hajdemo vidjeti o čemu je tu zapravo riječ.
 
1. Ako stalno pokušavate biti djevojka koja će mu se svidjeti, onda on nije frajer kojeg želite
 
Jasno je da vam se sviđa pa ne čudi što panično hvatate taksi koji vas odvozi do njegova stana u kojem provodite sate i pretvarate se da uživate u umjetničkim dokumentarcima na kojima on inzistira. Ali ako morate skrivati svoje CD-e kad on dolazi u vaš stan, ako u njegovu društvu pričate manje viceva i anegdota, ako su vaše želje i potrebe u drugom planu pa pa bilo to i banalno iščekivanje doručka jer se on do 10 sati nije ustao iz kreveta – na najboljem ste putu da ga počnete mrziti. Čak više nego nekoga od onih koji su prekinuli vezu bez pristojnog pozdrava. 
 
Takve veze ne uspijevaju i nemojte se nadati da će se nešto u njima promijeniti. Ženama je potreban frajer koji neće cijeniti samo žrtvu koju podnose zbog opstanka veze, bila ta žrtva mala ili velika, nego frajer koji se dovoljno brine i o njihovim potrebama. Ako vas voli onako kako biste vi to željeli, neće mu ništa biti teško učiniti za vas, pa ni ustati ranije od vas i ispeći vam palačinke za doručak.
 
2. Ako vas voli – ne možete pogriješiti. Ako vas ne voli – nikada nećete biti u pravu
 
Ostavite po strani fizički dio i dobit ćete pravu istinu – muškarci su identični ženama. Kad nam se netko sviđa, naći ćemo opravdanje ma što radili. Ali ako nam osoba nije draga, može se on truditi i raditi prelijepe stvari, njegovati starce i otvarati vlastiti dječji vrtić, no u našim će očima uvijek djelovati tragično i bijedno.
 
Stoga je važno znati prihvatiti stanje stvari i krenuti dalje. Najčešće sami sebe uvjerimo da situacija nije toliko loša i kako ćemo je u dogledno vrijeme, uz nešto truda, uspjeti promijeniti. Spremni smo doći na zabavu na kojoj je on, izazivati njegovu ljubomoru statusima na Facebooku i fotkama na Instagramu, šaljući mu poruke kako nam je bilo divno s njim i kako smo savršen par... No budimo iskreni – to je nepotrebno trošenje vremena i energije. Ako bilo koji detalj pokazuje da on nije pravi frajer, nema odanosti ni suzdržanosti niti mogućnosti da utječemo na njegove frendove da bi rezultat bio drukčiji – niti će se on nakon sedam tjedana početi sviđati vama, a nećete se bome ni vi njemu.
 
3. Osjećati se loše najnezdravija je stvar na svijetu, pogotovo ako je tome uzrok frajer
 
Ako se osjećate loše zbog frajera koji vam se sviđa, onda je vaša veza već od početka osuđena na propast. I nama je jasno da nismo trebali zadnji novac potrošiti na skupe cipele i da Ryan Gosling mora imati poneku manu. A znate li što uistinu ne trebamo? Nekoga tko će nas neprestano podsjećati na sve te stvari, iz dana u dan, iz sata u sat, svaku minutu.
 
Imati pokraj sebe frajera koji će vam stalno kvocati i tjerati vas da se osjećate loše zbog svojih slabosti minsko je polje za svaku vezu. Dovoljan je jedan loš korak i odletjet ćete u zrak – vi, on i vaša veza. Niti smo glupi, niti nam treba hodajući bič da bismo se osjećali loše – upravo suprotno. Ako u početku ne ide kako treba, neka start bude i cilj. Počnite trčati drugom dionicom.
 
4. Slobodoumnost ima svoje mjesto i vrijeme, ali vaši standardi ne trebaju patiti
 
Nemojte se sustezati kad sretnete frajera s kojim biste željeli biti, ali nemojte ni odustajati od svojih standarda. Nema razloga da odbijete plavokosog frajera zato što ste odavno zaključili kako su vam tamnokosi bolji izbor, to definitivno nije razlog koji ćemo podržati. Ali kada je riječ o vašim normama, tu nema kompromisa. Ako vam ne uzvraća pozive, ako je spreman osramotiti vas u društvu ili na bilo koji drugi način izložiti neugodnostima, zauvijek izbrišite njegov broj.
 
5. Ne zavaravajte se – ako stvari ne idu dobrim smjerom, to treba prihvatiti i krenuti dalje
 
Pronašli ste frajera koji sve radi prema pravilima dobre veze – šalje vam slatke poruke, priprema večeru, kupuje poklone, ne zaboravlja važne datume, a o vama misli da ste zabavni i prekrasni. A vi – ne osjećate ništa! Trudili ste se, beskonačno mnogo ste se trudili da osjetite onu željenu iskru, ali srce vam je ostalo umrtvljeno i hladno poput bračkog kamena.
 
“Pa kakve to sve skupa ima veze”, pita Julie i dodaje: “Ne trebate pasti u nesvijest svaki put kad se pred vama pojavi pristojan frajer. Ako vam se ne sviđa, vaše je pravo da vam se ne sviđa. Jedino što trebate napraviti u takvim vezama jest prekinuti ih. Odmah.”
 
Učinite to pristojno, nemojte stvarati veću štetu nego što je potrebno, pokušajte tog divnog frajera ostaviti divnim curama pa neka takav drag i pristojan kakvim ga je Bog stvorio dočeka neku drugu s kojom će biti sretan. A sebi dajte šansu da upoznate nekog tko će vam, uz skupe poklone i potpunu pažnju, osigurati i one famozne leptiriće u trbuhu.
 
6. Dijamanti su vječni – učite od njih
 
Vi ste dijamant, a ne on – tu je početak i kraj svekolike ženske sreće. Ako on ne može shvatiti i prihvatiti vašu briljantnost, to je njegov problem. Morate vjerovati da uvijek možete bolje i živjeti u skladu s tim – ne vjerujete li u sebe, neće vjerovati ni on. Stoga mu treba dati do znanja da ste vi njegova nagrada, a on je taj koji mora osvajati. Možda o drugim stvarima možete pregovarati, ali ne i o ovome, to je alfa i omega za svaku ženu i o tome se ne pregovara.
 
Izvor: Cosmopolitan