Preminuo Arnold Klein, dermatolog koji je brinuo o koži Michaela Jacksona i pokrenuo "generaciju botox"

Foto: Splash, Guliver/Getty

SLAVNI dermatolog Arnold Klein zaslužan/odgovoran za izgled kože Michaela Jacksona, preminuo je prošli tjedan u Palm Springsu, u 70. godini života.

Uz Michaela, Arnold je tretirao i brojne druge slavne osobe kao što su Cher, Elizabeth Taylor i Carrie Fisher, a Dolly Parton 2011. godine je izjavila: "Potrebno je puno novca da izgledam ovako jeftino,  a za to je zaslužan Dr.Arnold".



Klein je taj koji je 1993. objavio kako Michael Jackson ima bolest vitiligo, zbog koje mu koža postaje bijela, a šuškalo se i kako je on donirao spermu kad se Jackson odlučio na oplodnju sa surogat majkom Debbie Rowe. Njihovo je prijateljstvo trajalo punih 25 godina.

Premda je u medijima bio na lošem glasu, klijenti su ga obožavali zbog tretmana koje je izvodio na njihovim licima. 70-ih godina u Los Angelesu dermatolozi su se fokusirali na liječenje akni i kožnih bolesti, no Klein se opredijelio za uljepšavanja kože i sve moguće anti-age tretmane, a bio je uključen i u prva testiranja filera za bore i botoxa, izvještava Allure.

Nakon uspješne karijere, Klein je bio pod dugogodišnjom istragom zbog liječenja Michaela Jacksona, što je dovelo do bankrota 2011. godine.