Previše si...Pet rečenica koje solo cure stvarno ne žele čuti

U DANAŠNJE se vrijeme solo status djevojaka tretira gotovo kao bolest. Ako uživaš u svome životu bez ozbiljne namjere da u skorije vrijeme uđeš u vezu, okolina se obično zabrine za tvoje psihičko zdravlje pa krenu s dijeljenjem "pametnih" savjeta i misli:

Trebala bi se više potruditi

Pojedinim osobama nije dovoljno objasniti da ne želiš vezu jer izgleda da se radi o svojevrsnoj misteriji nedokučivoj njihovom umu. Nije da cijele dane provodimo u fetus pozi i suzama u očima umotane u dekice ispred televizora. Mi isto izlazimo na pića s frendicama, odlazimo u kina i posjećujemo evente. Ukratko, žive smo iako nemamo dečke.

Moraš biti sređena svaki dan jer te ljubav tvog života možda čeka iza ćoška

Ovaj je jedan od bistrijih. Slažemo se da uokolo ne bismo trebale hodati kao ženska verzija Quasimoda, ali htjeti biti s tipom koji će te primijetiti samo ako imaš pažljivo iscrtane oči zaista je suludo!

Previše si izbirljiva

Možda i jesmo, ali to je naša stvar, a ne stvar osobe koja je toliko žarko htjela s nama podijeliti svoj pronicljiv zaključak. Što bi to točno, uostalom, trebalo značiti? Ako biti previše izbirljiv znači odbiti spoj s nečijim rođakom koji nema posao, fali mu nekoliko zubi, ali je spreman naći životnu partnericu, onda da - izbirljive smo. Prokleto izbirljive!

Prestani o tome razmišljati i ljubav će doći sama


Da, dobro da smo čule ovaj savjet. Jer u protivnom ne bismo znale kako prestati tupo sjediti u kutu i ispisivati ljubavne poruke gospodinu Anonimnom kojeg čekamo da junački ušeće u naš život s imperativnim zahtijevom kojim traži našu ruke od glave obitelji. Jer u protivnom on će momački... krenuti u borbu s vjetrenjačama?! Ne, stvarno nismo lezbe, samo se trenutačno želimo posvetiti isključivo sebi i u potpunosti odbaciti ideju idealne žene u obliku "svetice i kurve" u jednoj osobi.

Mislim da su solo žene više kao Glenn Close u filmu "Kobna privlačnost" nego kao Sarah Jessica Parker u seriji "Sex i grad"

Prvo i osnovno - rijetko koja od nas ima desetke parova Manolo Blahnik cipela i živi u New Yorku. Drugo - s Michaelom Douglasom ne vodimo ljubav na kuhinjskom stolu nego isključivo u našim mislima. Treće - još uvijek ćemo pojesti čokoladu ako nam je ponudite. Četvrto - mislimo da je Ryan Gosling oličenje idealnog muškarca. Ukratko - jako smo slične ženama koje su u ozbiljnim vezama.