Prvi spoj s kolegom s posla: Očekivanja vs. stvarnost

Foto: Screenshot Youtube

DOGODILO se i to. Slatki tip s posla s kojim izmjenjuješ poglede već neko vrijeme te napokon pozvao na spoj. Ali nešto nedostaje, zar ne? 
 
Problem je u tome da mnoge žene, poučene scenama iz romantičnih komedija, očekuju puno previše od prvog spoja, pa često odlaze razočarane. Za vas smo napravili popis situacija koje zamišljamo i pretvorili ih u stvarne situacije.
 
Poziv na spoj
 
Fantazija: Svako jutro se srećete u liftu, a on je napokon odlučio poduzeti nešto. Kad dolaziš na posao, na stolu te dočekuje ruža i papirić na kojem piše: "Kino i večera?" - sa potpisom iz kojeg shvaćaš da je riječ o tipu iz lifta.
 
Stvarnost: Rekla si kolegici da ti se sviđa tip iz lifta, a ona je to rekla kolegi koji poznaje kolegu od tipa iz lifta, pa ste svi zajedno otišli na kavu upoznavanja. Neugodno je, jer svi znate zbog čega ste tamo, a kasnije preko maila dogovarate spoj.
 
Dolazak na spoj
 
Fantazija: On inzistira da autom dođe po tebe, odlazite u kino, a kasnije na večeru u njegov najdraži restoran. Na spoju jedeš i hranu iz njegovog tanjura, a razgovor teče vrlo glatko, što zbog činjenice da savršeno pašete, što zbog odličnog vina. Za desert te odvodi u svoj stan, na mousse od čokolade koji je sam pripremio.
 
Stvarnost: Kasni pola sata jer ne može pronaći tvoju adresu, pa ne stižete u kino. Odlazite na kavu, smijete se trenutcima neugodne tišine, a na kraju imate usiljen razgovor o tome tko će platiti. Šetnja do auta je čudna, jer ne znate trebate li se poljubiti ili ne. Rastajete se uz čudan poljubac, uz obećanje da ćete se čuti uskoro.
 
Nakon spoja
 
Fantazija: Na poslu te čeka još jedan cvijet, sa porukom da jedva čeka da se opet vidite. Srećete se u liftu i odlazite na ručak - bez namjere da se vratite na posao.
 
Stvarnost: Budiš se sa saznanjem da ćeš ga ponovno sresti u liftu, i da će biti neugodno. Nisi sigurna trebaš li mu prva poslati poruku ili čekati da se on javi, a strah od lifta te natjera da danas kreneš stepenicama. Srest ćete se na pauzi za kavu, i izbjegavati razgovor o spoju.