Razlozi zašto je masturbacija zdrava za tebe

Foto: Elle

ODAVNO su prošla vremena u kojima je masturbacija bila prihvatljiva samo za muškarce. 

Časopis Cosmopolitan sakupio je na jednom mjestu nekoliko razloga zašto je ona dobra.
 
1. Podiže raspoloženje
 
Kad si loše volje, ovakva akcija mogla bi biti itekako korisna. Prema jednom istraživanju, prilikom masturbacije u krvotok se izlučuju endorfini, serotonin i ostale kemikalije, koje mogu smanjiti nesanicu, stres i krvni tlak. One  također mogu smanjiti rizik od depresije. "Nakon što ste imali orgazam, to vas stavlja u duboko stanje opuštanja, koje će vam pomoći da lakše zaspite", zaključili su znanstvenici.
 
2. Djeluje kao vitamin, ali je puno zabavnija
 
Drugim riječima, masturbacija poboljšava imunološki sustav, povećavajući razinu kortizola te smanjuje rizik od dijabetesa.
 
3. Pročišćava
 
Masturbacija je prirodan način čišćenja od bakterija, a to se događa kao dio procesa uzbuđenja. Upravo je cirkulacija tekućine ono što omogućuje da se bakterije izbace iz tijela.
 
4. Podiže samopouzdanje
 
Jesi li primijetila kako se osjećaš super i samouvjereno nakon orgazma? "To je jako važno", ističu stručnjaci. "Gledati na masturbaciju kao na ljubav prema sebi, jer tako ćeš naučiti osjećati se dobro u vlastitoj koži.
 
5. Povećava šanse za bolji orgazam s partnerom
 
"Masturbacija pomaže da saznate što vam se sviđa pa ćete biti u mogućnosti još bolje komunicirati s partnerom po tom pitanju, što će dovesti do većeg zadovoljstva u spavaćoj sobi. Gledajte na to kao na malo istraživanje, prije samog definiranja uputa za uporabu."
 
Trebaš li još koji razlog?