Ricinusovo ulje za sjajnu i glatku kosu

Foto: Shutterstock

RICINUSOVO ulje se koristi u raznolike svrhe - prehrani, kozmetici i u pripravcima za zdravlje. Čest je dodatak mnogim kozmetičkim preparatima za kožu i kosu. Ljekovitost je ovog biljnog ulja u tradiciji dugo poznata.

Najveće je blagodati pokazalo u tretmanima suhe i oštećene kose. Prvenstveno je učinkovit u hidrataciji vlasi, čineći kosu mekom i nježnom. Preporučuje se za kosu iscrpljenu preparatima, bojenjem i kosu s toplinskim oštećenjima. Obnavlja i ispunjava nepravilnosti vlasi i tako je ojačava i štiti od preuranjenog ispadanja. Povezuje se i s nizom drugih pozitivnih učinaka poput ubrzanog rasta kose i obnavljanjem vlasišta.

Možeš ga nanositi samo na vrhove kose, tj. koristiti kao tretman za ispucale vrhove. Također, kao razne maske za hidrataciju kose i tretmane vlasišta. U tom slučaju nanosi se cijelom dužinom kose ili samo na tjeme u kombinaciji s drugim hranjivim sastojcima na nekoliko sati ili preko noći.
Jedna od korištenijih maski za kosu sadržava 2 žličice ricinusova ulja i jedan žutanjak. Nakon nanošenja na kosu maska se drži omotana 2-3 sata, a zatim ispere regeneratorom.