Robert Pattinson: Trudim se ne biti papak!

ROBERT Pattinson, zvijezda "Twilight" sage oduvijek se bojao riskirati s biranjem uloga, ali trenutačno se trudi biti odvažniji nego što je bio dosad.

"Moja je životna mantra - 'ne budi papak'. Imao sam toliko situacija u životu u kojima sam se ponio kao papak i zbog toga sam uvijek kasnije požalio. Jeste li vidjeli onaj dokumentarac o Mikeu Tysonu? Onaj dio kad kaže da je porazio protivnika i prije nego što je ušao u ring - isto vam je i s glumom. Oduvijek sam se plašio nekih situacija, ali s vremenom dođeš do toga da ti bude svejedno", izjavio je Robert.

Odluka da bude hrabriji donijela mu je ulogu milijardera u filmu "Cosmopolis", ali priznaje kako se još uvijek bori s osjećajem neugode.

"Bio sam prestravljen kad sam radio na 'Cosmopolisu'. Kad sam odrađivao scenu seksa skroz sam se ukočio. Djevojka je bila na 'ti' sa skidanjem odjeće, dok sam ja bio daleko od toga. Skinula je sve sa sebe, a ja sam samo sjedio i pomislio kako nemam muda. J**eno fantastično", naglasio je ironično Pattinson.