Same svoje šefice: Sve više žena osniva vlastite tvrtke

Foto: Hugo Boss

OVAKVE nas vijesti itekako vesele.

Ljepši se spol možda suočava s raznim izazovima i problemima na radnim mjestima, no to nipošto ne znači da su se žene obeshrabrile od preuzimanja inicijative u poslovnom svijetu.
 
Dapače, kako prenosi Elite Daily, žene više nego ikad prije pokreću svoje poslove i otvaraju vlastite tvrtke, kako bi bile same svoje šefice. Ovaj novi trend među ženskom populacijom, jednim je djelom razlog našao i u poražavajućoj činjenici da je danas vrlo teško naći radno mjesto na tržištu. No, stara poslovica kaže "u svakom zlu neko dobro". Prema prikupljenim podacima, broj žena koje su osnovale vlastite tvrtke u SAD-u je, u razdoblju od 1997. do 2014. godine, porastao za čak 68 posto.
 
Prema podacima koje je sakupio American Express, žene svakodnevno osnivaju čak 1288 tvrtki, dok je tijekom 2011. i 2012. godine ta brojka iznosila 602. No, nisu razlozi za takve poteze isključivo ekonomske prirode. Sve više žena na visokim položajima, stvorilo je mišljenje kako je sve moguće i kako žene mogu biti itekako dobre liderice.
 
"Žene postaju sve više svjesne mogućnosti za poduzetništvo u njihovim životima te to postaje sve češći potez u karijeri nego što je to ikad bio u prošlosti."
 
Također, otkriveno je i kako će ženske poduzetnice najvjerojatnije otvoriti tvrtku koja pruža odgojno-obrazovne ili administrativne usluge te koje imaju veze s umjetnošću, zabavom ili rekreacijom.
 
Statistika je istaknula i kako je postotak žena u manjinskom vlasništvu neke tvrtke također u porastu i to za 215 posto od 1997. godine.