Sedam najgorih vrsta prijatelja koje nitko ne treba

Foto: Screenshot Youtube

VRIJEME je da se počneš rješavati ljudi koji podcjenjuju tvoje prijateljstvo.

Ako se već sad možeš sjetiti nekoliko takvih imena u svom životu, to je dokaz da si se već susrela s nekom od najgorih vrsta prijatelja.
 
1. Oni koji zaboravljaju rođendane
 
Ako se družite i čujete na svakodnevnoj bazi, a on/ona ne može zapamtiti jedan, za tebe sigurno važan datum, to je problem, jer je omalovažavajuće ponašanje. Pravi prijatelji vode računa o takvim stvarima.
 
2. Oni koji čekaju da ti napraviš plan
 
Pravi prijatelji imaju vremena jedni za druge. Oni koji neće napraviti nikakve planove, osim ako ih ti ne napraviš, to nisu, a kad ih i napraviš, oni ih otkažu. Postavlja se glavno pitanje - zašto bi ti imala vremena za takve?
 
3. Oni koji nikad ne kažu što ih smeta
 
Možda i najgora vrsta su prijatelji koji misle da svi oko njih imaju magične sposobnosti čitanja njihovih misli. Pravo prijateljstvo temelji se na iskrenosti i razgovoru, a ne trpanju problema pod tepih pa čak i kad postoji velika šanda da izbije svađa. Sve je to dio normalnog ciklusa međuljudskih odnosa.
 
4. Oni za koje ne postojiš kad se zaljube
 
Naravno da ih više neće biti kao prije, no to nipošto ne znači da bi trebali ptpuno nestati iz tvog života, jer se sve u životu da koordinirati. Ako nakon prve svađe ili prekida mogu okrenuti tvoj broj mobitela za utjehu, mogu i za kavu.
 
5. Oni koji ne mogu biti sretni zbog tebe
 
Pravi prijatelji bi trebali ulagati u međusobnu sreću. Ogorčeni komplimenti, koje ćeš prepoznati iste sekunde kad ih čuješ, ne spadaju u tu kategoriju. Ljubomoran prijatelj nikad neće biti sretan zbog tebe i ponosan na tvoj trud, već će ga umanjivati.
 
6. Onaj kojem ne vjeruješ u potpunosti
 
Poželjni prijatelji su oni kojima u svakom trenutku možeš otkriti i najskriveniju tajnu, bez da pomisliš da bi trebala naglasiti da to nitko drugi ne smije saznati.
 
7. Oni koji misle da su bolji od tebe
 
Nismo svi isti. On/ona može biti bolja od tebe u nečemu, ali nikako u svemu. Pravi prijatelj nikada ne smije biti uzrok toga da se ti osjećaš glupo kraj njega.