Seksi snovi: Koji su najčešći i što znače

SVATKO od nas ponekad ima mokre snove. Neki su uzbudljivi, neki zastrašujući, a zbog nekih se budimo posramljeni s velikim upitnikom iznad glave. Evo onih koji su najčešći, s priloženim objašnjenjem o tome što predstavljaju:

Seks sa bivšim

Ovakav seksi san ne znači da ćeš se uskoro pomiriti s bivšim, niti da ćete se naći u takvoj situaciji. Snovi u kojima vodimo ljubav sa nekim s kim smo prekinuli često znači da još imamo neke osjećaje kojih se nismo do kraja riješili. Ako imaš novog dečka, san o seksu sa onim bivšim često znači nesigurnost u vlastiti izbor.

Incestni snovi

Ovo može značiti da si previše gledala seriju Igre prijestolja, a ako nisi, san o incestu je često pokušaj uma da se približi članovima obitelji ili da sazrije u njihovim očima. Isto tako, seks sa članom obitelji može predstavljati oprost nekome tko nas je povrijedio.

Homoseksualni seks

Seks sa pripadnikom istog spola ne znači (nužno) da imaš homoseksualne tendencije. Ovakvi su snovi često povezani sa samopouzdanjem: Ako sanjaš seks sa drugom djevojkom, tvoj um te pokušava natjerati da voliš dijelove sebe kojih se možda sramiš. Seks sa najboljom prijateljicom znači da postoje neki dijelovi vašeg prijateljstva na kojima bi se dalo poraditi, te da joj možda zavidiš na nekim stvarima.

Seks sa strancem

Carl Jung je imao teoriju da svaka osoba ima animus ili animu. Animus je muška energija žene, a anima ženska energija muškarca. San o seksu sa strancem ima veze sa stanjem vašeg animusa/anime. Radi se o uspostavljanju ravnoteže i spajanju tvoje muške i ženske strane. Seks sa strancem može biti znak osobnog rasta.


Silovanje

Snovi o silovanju su česti, pogotovo među ženskom populacijom. Oni znače da imamo strah od toga da će nas netko prisiliti na nešto što ne želimo, ili nam u potpunosti umanjiti osjećaj vrijednosti. Žene koje imaju ovakve snove vrlo su često u vezama u kojima ih muškarac emocionalno zlostavlja i u kojoj se ne osjećaju dovoljno vrijednima.

Prevara

San u kojem varaš dečka vrlo često znači da postoje neke stvari u vezi zbog kojih se osjećaš krivo. Možda si mu nešto zatajila, možda postoji nešto čime si ga povrijedila, a sve dok to ne riješiš, podsvijest će te na to podsjećati neugodnim snovima.

Seks sa frendom svog dečka


Osjećaj kada se probudimo nakon ovakvog sna nikada nije dobar, a često nam je poslije jako neugodno pred dečkom. Ovakav san ne znači da se pališ na njegovog frenda (iako to nije isključeno), moguće je da on samo posjeduje neku kvalitetu koja ti se sviđa i koju želiš usvojiti.