Seksi "upravo sam izašla iz kreveta" frizura? Nema problema!

Foto: Guess

SVI ZNAMO o čemu je riječ. Opuštene seksi kovrče koje izgledaju kao da se u njih uložila minimalna količina truda proslavile su Brigitte Bardot i Claudiju Schiffer te moderne ljepotice kao što su Sienna Miller i Alexa Chung...

Sve ove slavne cure uspjele su postići nevjerojatno seksi look - onaj koji izgleda kao da su upravo ustale iz kreveta, no svaka žena koja iza sebe nema vojsku frizera i stilista zna kako to uopće nije jednostavno.

Ipak, frizerka i stilistica slavnih, Sally Hershberger, naglašava kako uz nekoliko jednostavnih trikova i malo prakse i mi možemo postići taj izgled. Časopis Allure prenosi njezine prijedloge:

1. Ispletite pletenice prije spavanja

Sally preporučuje da kosu koja je gotovo potpuno suha pošpricamo sprejem za kovrče. Nakon toga potrebno je kosu lagano izgnječiti i počešljati prstima i zatim isplesti nekoliko ravnomjernih pletenica. Želite li sitnije valove, ispletite bar 6 pletenica, dok će za krupnije biti dovoljne i dvije. Ujutro raspletite pletenice, lagano promrsite kosu i seksi frizura je gotova!

2. Valovi uz pomoć pegle za kosu

Za brzinsku "frizuru iz kreveta" potrebna vam je pegla za kosu. Uz pomoć nje napravite opuštene valove, no kroz svaki pramen prođite tek ovlaš, a vrhove ostavite ravnima.