Simone Manojlović: Za novu kolekciju "Spite" inspirirao me grunge stil

Foto: Maja Riznić

HRVATSKA modna dizajnerica Simone Manojlović, hrvatskoj je publici poznata po svojim revijama na Fashion Weeku Zagreb, a uoči ovosezonskih revija snimila je zanimljiv modni editorijal za muški portal M Corner.

Čitateljima je otkrila nešto više o svojoj novoj kolekciji te se raspričala o svom stilu, modi u Hrvatskoj te modnim blogerima....

O osobnom stilu...


Moj osobni stil je ležeran i nekonvencionalan, a ono što radim je urbana moda koja  u puno segmenata dodiruje avangardu budući da mi je upravo ona inspiracija. Jednostavnije rečeno, ono nešto što je neobično i što nema puno dodirnih točaka s komercijalnim stilom.



O novoj kolekciji...

"Nova kolekcija za jesen/zimu 14/15 pod nazivom ''Spite'', inspirirana je grungeom. U suštini to je i dalje isti moj stil, nekonvencionalnost, u ovoj kolekciji dosta androgenosti, grungre, rock chick, boho, neka mješavina različitih materijala, spoj nespojivog, oversized sakoi, kaputi, gumene čizme."

O modnim uzorima...

"Rei Kavakubo, Alexander McQueen i Rick Owens, a od domaćih Branka Donassy, Tomislav Jerčić i Ivica Klarić. Općenito volim dizajnere koji pomiču granice i izlaze iz okvira, a uzori su mi Christian Dior koji je stvorio novu eru odijevanja ''new look'' i danas Rei Kawakubo sa dizajnom koji je uvijek daleko koracima od ostalih."

O modnim blogerima...

"Pa iskreno, uopće me oni ne zanimaju, niti ih čitam, niti pratim. Znam samo neke koje objavljuju, pa gledam neke članke, itd. Na portalima se objavljuju njihove odjevne kombinacije, što se srede u kući pa dođu na event, slika ih prijateljica, objavljuju to, i komentiraju i to ima kao neke veze s modom. Ne znam ti reć, nije mi jasno što je modni bloger. Smatram i velikom greškom to što se modni blogeri redovito mogu vidjeti u prvim redovima na modnim revijama. Tamo je mjesto profesorima s Tekstilno tehnološkog fakulteta, kupcima, sponzorima, modnim novinarima i ljudima koji su adekvatno obrazovani za to."