Slavni vizažist otkriva tajnu prekrasnih trepavica

Foto: YSL

LLOYD Simmonds, kreativni make-up direktor YSL Beauté, otkrio je tajnu savršenih trepavica...

Koja  je tajna savršenog nanošenja?

Moj omiljeni način nanošenja je uvijanje trepavica,a potom nanošenje maskare pri korijenu trepavice  s vanjske strane oka. Prinesite četkicu trepavicama, pritišćući ih prema gore i prema van cik-cak pokretima kako biste ih razdvojili. Na unutarnjim i donjim trepavicama koristite samo vršak četkice i maskaru nanesite na pojedinačne trepavice. To zahtjeva malo više vremena, no rezultat je bolji.

Koliko je potrebno pričekati prije nanošenja novog sloja?

Kada završite s nanošenjem maskare na oba oka, prvo je već dovoljno suho za nanošenje novog sloja. Nije potrebno čekati puno duže od tog. Koristite Q-vršak i sredstvo za uklanjanje šminke kako biste korigirali moguće pogreške.
   
Koji je najbolji način za postizanje gušćeg i intenzivnog finiša?

 
Ponavljajte postupak, pritišćući trepavice cik-cak pokretima dok ne postignete gusti sloj. Ako koristite četkicu bez cik-cak pokreta i samo je pritišćete pokretima prema gore, trepavice će se manje razdvajati.

Koji je najbolji način nošenja maskare u boji?

Mi u YSL Beauté-u nismo zagovornici ustaljenih rutina. Ako je osobnost žene takva da uživa u dramatičnosti, tome se treba i prepustiti. Boja se može dodati na profinjen način, a da pritom pruža nevjerojatnu naglašenost – koristite maskaru u boji na donjim trepavicama ili samo na vršcima, dok za ostatak koristite crnu. No, na vama je da odaberete.

Za zavodljiviji i dramatičniji make-up koristite prodorne, raskošne nijanse. Zagasito ljubičasta savršeno odgovara kestenjasto smeđim i svijetlozelenim očima. U ljetnim mjesecima, vedro plava nijansa maskare donosi očaravajuću eksploziju boje, posebice u kombinaciji s decentno nanesenom plavom olovkom na unutarnji rub kapaka. Maskaru nanesite samo na donje trepavice. Time ćete postići profinjen, ali efektivan izgled.

Kako postići učinak većih očiju?

Maskara je idealna za postizanje učinka velikih, zaobljenih očiju. Crna ili smeđa nijansa na gornjim i donjim trepavicama oči čine otvorenijima.

Izvor: Cosmoplitan.hr