Što vjenčanje može otkriti o vašem braku?

Foto: Vogue

OVIH dana, industrija vjenčanja cvjeta više nego ikad. Sve postaje veće i skuplje pa se s pravom postavlja pitanje, je li takvo vjenčanje doista potrebno?

A prema istraživanju koje je provedeno na Sveučilištu u Virginiji, parovi koji imaju veća i formalnija vjenčanja, dugoročno su sretniji od onih koji su bili štedljivi.
 
Za potrebe istraživanja, istraživači su promatrali 418 nedavno oženjenih osoba te su s njima razgovarali o njihovim vječanjima te koliko su zadovoljni kvalitetom svog braka. Po svemu tome zaključili su kako veća vjenčanja donose i više sreće. Gotovo polovica ljudi, koji su na svom vjenčanju imali više od 150 ljudi, izvijestili su o visokoj kvaliteti braka, u usporedbi s 37 posto ljudi, koji su imali manja vjenčanja, odnosno između 51 i 149 gostiju te 31 posto onih koji su imali 50 ili manje gostiju.
 
No, prije nego počneš paničariti i planirati veliko i raskošno vjenčanje, podsjećamo na dvije stvari. Kao prvo, broj ispitanika prilično je malen. Drugo, rezultati su korelacijski, a ne uzročni. Drugim riječima, istraživači su otkrili povezanost između ove dvije stvari, ali ne i to da je jedna nužno uzrokovala drugu.