Svađa: Bez udaraca ispod pojasa

Foto: Gucci

BEZ svađe niste pravi par, a ako se niste barem jednom dobro posvađali, nešto ne štima. Kada do nje dođe, najbolje je izbjegavati udarce ispod pojasa, jer će oni ostati u zraku čak i kad svađa završi. Kada se svađate, pazite na ovo:

Treba stati kad je najgore

Ako više ne možeš izdržati, otiđi. Ako ne možeš otići, promijeni temu i traži pauzu, prije nego se toliko naljutiš da više nema natrag. U svađi kažemo svakakve stvari, a vrlo često ih ne mislimo, pa se ponekad bolje povući na vrijeme.

Duboko disanje je put do mira

Svaki duboki udah smanjuje stres, a ako nastaviš koncentrirano i duboko disati, lakše ćeš podnijeti svađu i izbjeći burnu reakciju.

Smiješite se

Ne zato da bi se međusobno izludjeli, nego zato što svaki osmjeh podsvjesno odašilje pozitivnu energiju. Ako se oboje smiješite, lakše ćete doći do zaključka, a možda vas smijeh potakne i da se jednostavno prestanete svađati.

Složite se

Ako zagovaraš jednu stranu, ali osoba s kojom se svađaš kaže nešto što ima smisla, nemoj odbijati argument samo zato što ne ide tebi u prilog. Složi se kada znaš da je u pravu, tako ćeš pokazati da si razumna osoba koja želi riješiti problem.

Smirite se

Znamo da je teško, ali svađu je najbolje riješiti mirnim tonom. Ako povisujete glas, vrlo će brzo doći do apsolutnog neslaganja, svađa će postati natjecanje tko će imati zadnju riječ, a nećete doći do rješenja.