Svađaj se pametnije uz ovih nekoliko savjeta

Foto: Vogue

NITI jedna svađa nije zabavna - pomirbeni seks koji dolazi nakon nje možda je najbolji, ali put do njega je jako naporan. Stručnjaci za veze upozoravaju da se većina parova svađa potpuno krivo, jer slijede zastarjele savjete. Evo kako bismo se trebali svađati.

Jutro poslije
 
Nikad nemoj ići u krevet dok ne riješiš problem - tako su nam uvijek govorili, ali to zapravo nije najbolji savjet. Što smo umorniji, to nas je lakše iznervirati, a svađa iz male može prerasti u jako veliku ako ubacimo i neispavanost. Otiđite u krevet, naspavajte se, pa pričajte ujutro kad ste odmorni. Do tada se možda i smirite i shvatite da svađa nije bila toliko važna.
 
Kreni s najgorim
 
Neki kažu da je svađu bolje započeti nježno, sa uvodom punim komplimenata, koji se onda pretvaraju u ozbiljne optužbe, uvrede i slično. Istraživanja pokazuju da se osoba s kojom se svađamo na taj način osjeća još gore, jer zna da najgore tek slijedi. Ne kažemo da trebaš odmah krenuti s dernjavom, ali preskoči celofan i laskanje i reci što ti je na pameti.
 
Operi ruke
 
Zvuči čudno, ali na Sveučilištu Cologne u Njemačkoj kažu da ovo pomaže. Ako operemo ruke, znači da simbolički peremo sve negativne emocije, pa bi nam trebalo biti lakše pristupiti svađi. Ne znamo funkcionira li ili ne, ali nije loše probati.
 
Ne gledaj ga u oči
 
Znamo, kad se svađaš, želiš gledati svog dečka u oči i dokazati da si u pravu. Ali znanstvenici kažu kako upravo tu griješimo. Ako se gledamo u oči, htjeti ćemo ostati pri svom argumentu čak i ako u razgovoru saznamo da smo u krivu. Zbog toga se dobro svađati kada hodamo jedno pored drugog, kako bismo bili otvoreniji za argumente druge strane.