Sve što trebate znati o serumima za lice

Foto: Origins, Estee Lauder, Givenchy

DANAS se na tržištu nude brojni proizvodi za njegu lica i to u svakakvim oblicima koji mogu biti zbunjujući.

Proizvodi za njegu lica koje žene najčešće ne razumiju su losion (vraća vlagu, a ne čisti šminku) i serum, a danas ćemo razgovarati o serumu.

U parfumerijama i drogerijama možemo pronaći brojne serume s raznim sastojcima, namjenama i odlikama, no što su oni zapravo i kada se koriste?

Što je serum?

Jednostavno rečeno, serum je još jedan način da u svoju kožu unesemo tvari koje joj mogu pomoći da se nahrani i obnovi. Razlikuju se od kreme po tome što aktivni sastojci prodiru dublje u kožu.

Kada se nanose?

Serumi se nanose na dobro očišćenu kožu, ujutro i navečer. Znači, nakon čišćenja, a prije nanošenja kreme.

Mogu li zamijeniti kremu?

Ne! Serumi nisu zamjena za kremu. Dok krema sadrži i hidratantne i hranjive tvari, serumi su tu samo da naprave svoju funkciju dodatne njege.

Koji izabrati?

Postoje brojni serumi za različite tipove kože i različite potrebe. Ako vam je koža često dehidrirana, njegu kremom pojačajte i hidratantnim serumom, ako vas je strah bora, odaberite anti-age serum, a žene čija je koža umorna i siva sigurno će osvježiti jedan dobar serum s vitaminom C ili antioksidansima. Neki serumi sužavaju pore...

Je li serum obavezan?

Ne. Serum je zgodan i odličan dodatak njezi, no ako ne volite dugotrajna njegovanja kože ili nemate nekih većih problema, dobro čišćenje i dobra krema biti će i više nego dovoljni.