Tavi Gevinson: Od klinke blogerice do tinejdžerske urednice

Tavi Gevinson je šesnaestogodišnja modna ikona koja je u svijet mode zakoračila osnivanjem svog bloga Style Rookie i to sa samo 12 godina. Javnost je osvojila svojim neobičnim izgledom, ali  prije svega sa zrelim stavovima i razmišljanjima. Fenomen Tavi Gevinson toliko je zaokupio modnu industriju da bez nje može proći rijetko koji modni event, a gdje god da se pojavi postaje prava atrakcija.



2008. godine ostvarila je suradnju sa sestrama Kate i Laurom Mulleavy, koje stoje iza brenda Rodarte, te se popela na višu razinu u modnom svijetu. Tako sada Tavi sjedi u prvim redovima najcjenjenijih revija poput Diorovih i postaje klinka koja gradi novinarsku karijeru i pritom diktira pravila.

To se dakako ne sviđa svima, pa postoji i nekolicina modnih novinara i urednika, primjerice poput Lesley Blume iz Huffington Posta koja smatra da je ta cijela pompa oko djevojčice s izgledom knjiškog moljca apsolutno suluda i da Tavi ne zaslužuje baš toliku pažnju. No, Tavi smatra kako se ona ni po čemu ne razlikuje od ostalih modnih blogera i da njene godine također nisu nikakav presudan faktor u njenim razmišljanjima, pisanju ili odijevanju.



Prošle godine osvanuo je jedan od najnovijih Tavinih projekata. Naime, pokrenula je novi web magazin pod nazivom Rookie koji vrvi modnim sadržajima, raznim editorijalima i zanimljivim člancima, a dodatnu posebnost mu  dodaje činjenica da je za suradnju na portalu uzela veoma zanimljivu ekipu poput glumice Zooey Deschanel, Dana Savagea, Jacka Blacka i mnogih drugih.

Posljednji veliki uspjeh mlade Tavi je suradnja s modnom kućom Uniqlo u čijoj je reklamnoj kampanji početkom ove godine zablistala s američkom pjevačicom Cyndi Lauper.

Prisjetimo se, Tavi je modni svijet oduševila još kao klinka pod nadimkom "Style Rookie":