Tko treba nazvati nakon dejta?

Foto: Screenshot Youtube

VI mislite da bi MORAO on, a mi smo doznali zašto vaš mobitel još nije zazvonio.

Bio je to baš super dejt, barem ste vi tako mislili. Smijali ste se, zaključili da volite jednake filmove, podijelili desert i između vas je bilo više kemije nego u Plivi... I upravo zato se sad pitate zašto, kvragu, nije nazvao? Prošla su tri dana. Da ste mu se svidjeli, sigurno bi se javio, zar ne? Što se događa? Je li imao prometnu? Jesu li ga oteli somalski gusari? Jeste li vi to pijuckali piće s muškarcem ili hologramom? Stop, stop, stop!!! Objašnjenje je sigurno mnogo jednostavnije (a i sramotnije po njega) od ovih vaših teorija.
 
Pitanje dobrog odgoja
 
Mi u Cosmu nikad nismo rekli da su svi muškarci isti. Iako često pokušavamo, nije ih lako strpati u istu kutiju i – da, postoji milijun razloga zbog kojih frajer ne nazove nakon dejta. No postoji jedan univerzalan razlog: današnji dečki ne drže do forme lijepog ponašanja kao što su to svojedobno radili, recimo, njihovi očevi. Nekadašnji kavalir bi nazvao, bez obzira bio mu to najbolji dejt ikad ili najgora katastrofa koju je mogao zamisliti, no nazvao bi i zahvalio na ugodnoj večeri. Ako ne bi želio ići na drugi spoj s vama, već bi našao načina da to eskivira. Ne kažemo da je to lakše ili ugodnije ili za vas ili za njega, ali čini nam se da je ipak podnošljivije od razdoblja neizvjesnosti koje vi uglavnom provodite zureći u mobitel ili uhodeći ga po Facebooku.
 
Ulet u zamku
 
Ponekad frajer ne nazove jer smatra kako ćete vi shvatiti da vam se time obvezuje na nešto. Za mnoge muškarce, pazite sad, poziv nakon dejta je mnogo ozbiljniji nego odlazak na spoj. Vaš zajednički izlazak shvaćaju kao eksperiment, ali prvi poziv nakon njega za njih ima mnogo veću težinu. Dok okreću vaš broj, oni su prilično ranjivi, a ta ih akcija čak malo i straši jer osjećaju da tim postupkom preuzimaju odgovornost. 
Neki pak primjerci muške vrste misle da će ih otezanje s pozivom učiniti cool frajerima. A to je povezano s onim vjerovanjem da onaj tko prvi pokaže da mu je stalo automatski gubi moć. Znamo, nije im neki razlog, samo napominjemo – ima i takvih slučajeva.
 
Prezauzet je (Aha, ali čime?!)
 
Istina je da u većini slučajeva kad frajer ne zove, to čini jer mu se ne da: ili nije siguran da mu se sviđate ili misli da ima bolju opciju za petak navečer. Ono u što pouzdano možete biti sigurni jest da ne zove jer je prezauzet. Ne postoji nijedan čovjek na svijetu koji ima toliko obaveza da ne stigne obaviti brzinski telefonski poziv ili utipkati kratki SMS. Kad vas napokon nazove i kaže: “Oprosti što se ranije nisam javio, ali imao sam gomilu obaveza”, zapravo želi reći: “Nisi mi visoko na listi prioriteta.” Tko zna hoćete li ikad doznati zašto nije nazvao pa vam dajemo savjet s kojim ne možete pogriješiti. Prestanite se mučiti i vi nazovite prvi pa što bude, nije jedini na svijetu. U krajnjoj liniji, doznat ćete jesu li ga oteli somalski gusari ili je na sigurnom?
 
Izvor:Cosmopolitan