Toksične navike od kojih trebaš odustati što prije

Foto: Petra Magazine

VRIJEME je da se riješiš loših navika.

1. Izlasci preko tjedna
 
Ako znaš da sutra radiš ili imaš nekih drugih važnih obaveza, nema potrebe da noćas ostaješ dugo vani, samo zato što ostaju svi tvoji prijatelji. Samo se sjeti kako će ti biti sutra.
 
2. Trošenje novaca na stvari koje ti ne trebaju
 
Naravno da ti treba nova odjeća, ali ne treba ti minus na kartici, zbog stvari koje već imaš u ormaru. Kasnije ćeš biti zahvalna na ovom savjetu, kad si uspiješ priuštiti neke druge i bolje stvari.
 
3. Izbjegavanje napornog rada
 
Ne kaže se bez veze da je za uspjeh potrebno puno truda i vremena. Kad ćeš, ako ne sad? Sad možeš dobiti najbolje prilike i dokazati se, iskoristi to!
 
4. Razmišljanje o prošlosti 
 
Prošlost se ne može mijenjati pa nema potrebe razmišljati o takvim stvarima. Tako se nikada nećeš skoncentrirati na budućnost, koja je sigurno bolja od svega što si doživjela prije.
 
5. Loši prijatelji
 
Oni koji te više izluđuju, nego što ti uljepšavaju život. Oni koji nikada nisu tu kad ih trebaš, oni koji zovu samo kad oni nešto trebaju, oni koji ne znaju čuvati tajnu, oni koji ne poštuju tvoje stavove itd. Jednako je tako i u ljubavi.

6. Uspoređivanje s drugima
 
Ti najbolje znaš što je dobro za tebe i to je jedino na što trebaš misliti. To kako se iste odluke slažu sa životima i izborima drugih ljudi, to je nešto o čemu ne bi trebala previše misliti. Zašto bi te trebalo biti briga tko je dobio bolje radno mjesto ili se zaručio prije tebe? Ako si ti sretna na svom i k tome uživaš u svojoj slobodi, to je jedino važno.