Tražiš posao? Samo ostani pozitivna!

TRAŽIŠ posao mjesecima i polako počinješ gubiti nadu, što nije ni čudno s obzirom na to da na dnevnoj bazi primaš samo odbijenice.

Najnovije istraživanje sveučilišta u Minnesoti pokazalo je da za vrijeme traženja posla moraš ostati pozitivna! Naime, 76 posto ispitanika, koji su održavali pozitivan stav, pronašlo je posao nakon četiri mjeseca intenzivnog traženja.

"Traženje posla drugačije je od usvajanja novih vještina. Prilikom učenja nečeg novog lakše je ostati pozitivan s obzirom na to da poboljšanje raste proporcionalno s uloženim trudom. Prilikom traženja posla, rijetko dobivate bilo kakve podatke vezane uz rezultate, a najmanje one pozitivne.", izjavila je Ruth Kanfer, jedna od voditeljica istraživanja.

Što ćeš se više truditi ostati pozitivna, to ćeš više napora ulagati u potragu za poslom. Istraživanje je pokazalo da ispitanici nakon 4 mjeseca polako odustaju. Njihovo je vrijeme uloženo u potragu spalo sa 17 sati na svega 14 sati tjedno.

Prirodno je osjećati se malo obeshrabreno, ali imaj na umu da od odustajanja nemaš ništa. Što ćeš se više truditi, to ćeš prije doći na novo radno mjesto.