Trep, trep! Za zavodljiv pogled tu su trepavice od nerca!

Foto: Josipa Uzelac, Ilustracija Index

JESTE LI već čule za trepavice od nerca? Mnoge celebrity cure već ih godinama nose, a s obzirom na to da izgledaju prirodno te su jednostavne za održavanje, sve se veći broj djevojaka odlučuje za ovu ugradnju. Index Rouge također je odlučio isprobati ove "zanosne pomagačice" lijepog izgleda pa smo se zaputili u Kozmetički salon "Mysterion", u Medulićevu 32 u Zagrebu.

U salonu nas je dočekala simpatična Monika Antunović Kundih koja nam je ugradila trepavice te objasnila cijeli postupak:

Zašto trepavice od nerca?

Ove trepavice puno su lakše, mekanije i prirodnije teksture od sintetičkih umjetnih trepavica. Daju prirodan izgled te se ponašaju poput pravih trepavica.

Uz to, uz njih ti nikakva šminka gotovo i da nije potrebna jer same po sebi licu daju wow faktor.

Kako se ugrađuju?

1. Pomoću posebnih papirnatih izolatora koji se lijepe na kožu izoliraju se gornje od donjih trepavica

2. Prije ugrađivanja ekstenzija, pripreme se ekstenzije trepavica – procijeniti koja duljina i debljina ekstenzija trepavica odgovara klijentici, u skladu s prirodnim trepavicama. U slučaju da su prirodne trepavice kraće i tanke, ne valja ugrađivati drastično dulje i deblje ekstenzije, kako ne bi bile preveliko opterećenje na prirodne trepavice ili kako ne bi krivo rasle u simbiozi s prirodnim trepavicama

3. Na koji način će se ugrađivati ekstenzije ovisi o obliku oka (bademasto, okruglo, sitno, krupno itd). Kombiniraju se različite veličine ekstenzija ovisno o formi oka

4. Kada su ekstenzije pripremljene kreće se na ugradnju. Pincetom se izdvoje sitne prirodne trepavice, izolira se jedna na koju se lijepi ekstenzija. Ekstenzija trepavice umoči se u ljepilo i s takvom se ekstenzijom namaže prirodna trepavica te se na nju položi ekstenzija a višak ljepila se ukloni

5. Postupak se ponavlja dok se ne popune sve trepavice

6. Skidaju se izolatori, a trepavice češljaju

Kako se održavaju?

Trepavice od nerca otpadaju prirodno, zajedno s našim pravim trepavicama koje se stalno mijenjaju. Nakon 2-3 tjedna potrebno je doći na novo "popunjavanje", a nekim ženama trepavice izdrže i dulje. Važno je ne trljati ih agresivnim sredstvima za čišćenje te prvih par dana izbjegavati vodu na području oko očiju. Na trepavice od nerca nije potrebno ni poželjno nanositi maskaru.

Kako nam se sviđaju?

Rezultat je izvanredan! Trepavice izgledaju bolje od klasičnih ili sintetičkih parcijalnih, a i žene i frajeri primijetili su kako izgledamo super - čak i bez šminke!

Jednu čitateljicu Index Rougea razveselit ćemo ugradnjom trepavica od nerca dok će dvije djevojke po našem izboru dobiti tretman mikrodermoabrazije. Sve što trebaš napraviti kako bi se prijavila je na mail rouge@index.hr poslati svoje podatke (ime, prezime, adresu i broj telefona) te fotku na kojoj držiš papir s natpisom "Volim Index Rouge". Najoriginalniju fotku nagradit ćemo ugradnjom trepavica u salonu "Mysterion" dok će drugoplasirana i trećeplasirana fotka osvojiti mikrodermoabraziju. Prijave traju do isteka ponedjeljka 7.10.2013. , a najbolje fotke objavit ćemo u utorak 8.10.2013 u 12 sati. Sretno!

Nešto više o dijamantnoj mikrodermoabraziji:

Dijamantna mikrodermoabrazija

Tretman dijamantne mikrodermoabrazije koristi sitne čestice dijamanata postavljene pod različitim kutevima i gradirane prema veličini dijamantnih čestica. Pomoću ovog tretmana ublažavaju se i uklanjaju bore, ožiljci i pročišćuje ten. Znatno umanjuje duboke ožiljke i dubine samih pora te omogućuje stvaranje novih stanica i regeneraciju oštećenog tkiva. Odstranjenjem orožnjelog površinskog sloja, koža se pročišćava jer se pore dubinski čiste od nakupljenog sebuma i nečistoća a zbog bolje prokrvljenosti uspostavlja se optimalan dotok hranjivih tvari, kisika te bolji odvod limfe, što umanjuje mogućnost stvaranja novih akni.