Tri razloga zbog kojih je super imati kućnog ljubimca

VRIJEME nosi svoje, pa tako neke od nas studiraju daleko od doma, odsele se u drugi grad, a neke su se odlučile osamostaliti iznajmivši same svoj stan. Samostalnost je jedno, ali tišina i samoća nikako nisu tvoj đir? Umjesto da provodiš slobodno vrijeme gledajući sapunice i vičući na televizor i likove u seriji, nabavi ljubimca s kojim nikad nećeš biti sama, s kojim ćeš upoznati nove ljude kao i kvart u kojem živiš. Sigurno ćeš uskoro shvatiti koliko te ta mala životinjica upotpunjuje i čini sretnom. Izdvajamo samo tri razloga zgog kojih će tvoj život uz ljubimca biti ljepši i zanimljiviji.

Uvijek će te netko dočekati doma

Ako živiš sama i ne voliš se vraćati u prazan stan, a voliš životinje, nabavi kućnog ljubimca i uvijek će te netko dočekati doma. Životinja koja će ti se obradovati čim te vidi, izmamiti će ti osmijeh na licu. Kada ti se netko toliko razveseli što si došla doma, čin je na koji nitko ne može ostati ravnodušan. 

Nikad nećeš biti sama

Ako ne voliš tišinu i prazne prostorije oko sebe, kućni ljubimac koji će ti svakodnevno praviti društvo je pravi izbor. Pa i onih dana kada ti se ne da proviriti ni nos kroz prozor i nisi raspoložena za nikoga. Možda zvuči smiješno ali uz slatkog psa ili umiljatu macu, imati ćeš nekog uz koga ćeš se osjećati sigurnije, nekog tko će gledati tv s tobom i nećeš biti sama.

Lakše ćeš nekoga upoznati

Nemoj da to bude jedini razloga zbog kojeg ćeš nabaviti ljubimca. Ali istina je da ako ti se uz psa kojeg ćeš svakodnevno šetati, povećavaju šanse za upoznavanje novih ljudi. Ljubimci nam svakako pomažu da se dodatno i lakše socijaliziramo, a s ljubavlju koju nam pružaju čine nas i sretnijim osobama.