Trikovi koji će vam pomoći da sate provedete na seksi štiklama

Foto: Aquazzura

OPASNO tulumarenje do jutra, posve benigna šetnja uredskim hodnicima od devet do pet ili jurnjava gradskim asfaltom u potrazi za najboljom haljinom ili kavom zvuči uzbudljivo, no ukoliko planirate na nogama provesti nekoliko sati u visokim potpeticama vaša avantura će zasigurno završiti bolno.

Kako bismo vam olakšali jednu takvu avanturu, donosimo vam nekoliko savjeta. 

1. Četvrtasta, debela peta je uvijek najbolji izbor, trgovine su ionako pune genijalnih proljetnih čizama tog tipa

Istina, visoke tanke potpetice su najelegantniji model ženskih cipela, ali je također vrlo neudoban za duži period. Zato takve nosite povremeno ili se u njih presvucite na dva tri sata, a ostatak vremena nosite četvrtastu petu koja će zadovoljiti i estetsku i praktičnu stranu. 

2. Puna peta ili umjerena platforma su također dobra ideja

Platforma spada u modele koji smanjuju nagib stopala koji stvara pritisak a dodaju centimetre, dok puna peta pruža dodatnu stabilnost.   

3. Nosite cipele koje imaju remenčiće (od meke kože) ili prekrivaju članak

Sandale i cipele koje imaju remenčiće stopalo i gležanj drže pod kontrolom, odnosno u njima vam noga manje šeće što izaziva bolne žuljeve. 

4. Preobucite se u drugi par

Kao što imamo običaj na cjelodnevne ili pak tulume do jutra uzeti rezervni par (balerinke), tako možete i na cjelodnevni ili cjelovečernji događaj uzeti rezervni par štikli u koji ćete se preobući kada vam se noge umore u ovim prvim ili kada osjetite bol u nogama. Novi par cipela znači novi nagib i prilika da odmorite stopala, a izgledate jednako dobro.

5. Investirajte u vrhunske crne i cipele u boji kože


Kvalitetne cipele u pravilu su one koje imaju stabilnu petu, udoban kalup i prvoklasnu izradu i materijal (kvalitetna meka koža) i dizajnirane su tako da vam traju na duže staze. One s printom, resama, u jarkim bojama ionako ćete nositi rjeđe.

6. Povremeno izujte cipele i istegnite stopala - vrijedi zlata! Bol ćete i smanjiti i odgoditi

S vremena na vrijeme težinu i pritisak prebacujte s pete na prste i s jedne noge na drugu, stanite na rub stepenice ili kolnika i istegnite listove, u toaletu istegnite leđa poput mačke i navalite na plesni podij!

Izvor: Cosmopolitan.hr