Tvoj dom u proljetnom ruhu

Foto: Daily Decor

PROLJEĆE je stiglo, a ljeto se bliži, pa s ponovno stečenim poletom i energijom učini nešto kreativno. Osvježi svoj dom u skladu s godišnjim dobom. Proljetni motivi idealni su za uljepšavanje doma. Osim što će ti proraditi kreativni sokovi, ova aktivnost ima i dodatne pluseve: zanimljiv je hobi, obradovat će te novi izgled prostorija svaki put kada uđeš i sigurno je manji trošak od velikog preuređenja kuće.

Pružamo ti nekoliko vodilja za uljepšavanje, a na tebi je da osmisliš svoju novu viziju doma:

1. Ključ svakog dobrog dizajna su detalji, stoga se usredotoči na one detalje koji dobro izgledaju s obzirom na postojeću situaciju.

2. Koristi žive boje – nebesko plavu, žarko zelenu ili boju lavande iskoristi kao glavni motiv, a zatim dodaj sitne detalje u drugim šarenim bojama.

3. Ako nisi raspoložena za bojenje zidova ili postavljanje zidnih tapeta u cvjetnim uzorcima, svježe i prozračne nijanse možeš unijeti u prostor novim zavjesama, prekrivačima ili možeš ukloniti zimske tepihe i postaviti male tepihe cvjetnih boja i uzoraka.

4. Poveži cijeli prostor detaljima koji se ponavljaju u obliku ili boji. Postavi na nekoliko mjesta, primjerice na stoliće i po policama, leptiriće u raznim bojama ili cvijeće jedne boje ali nekoliko različitih vrsta (koje može biti umjetno, papirnato ili lončanice).

Detaljima i sitnim preinakama uistinu se može promijeniti čitav izgled i osjećaj prostorije. Stoga ne zaboravi misliti i na promjenu jastučića, zanimljivu doradu okvira za slike, ogledala i vaza.