Tvoj prvi put: Je li kao i svaki put?

Foto: Armani Exchange

PRVI dojam često znači mnogo, a osim što nam pokazuje kakva će netko osoba biti, prvi dojam je važan i u našem seksualnom životu. Novo istraživanje pokazuje da naš prvi seks pokazuje kakav će biti naš svaki seks.

Sveučilište Tennessee provelo je istraživanje kako bi utvrdilo je li prvi seks stvarno indikator svakog budućeg. Uključeno je 331 muškarac i žena a pitali su ih na koji su način izgubili nevinost: Je li bilo nervoze, zadovoljstva ili možda i žaljenja zbog toga što su napravili.

Nakon pitanja o prvom seksu, trebali su opisati svoj sadašnji seksualni život. U ovo su uključena pitanja o tome koliko su zadovoljni njime, te koliko općenito osjećaju zadovoljstvo u životu. Oni koji su svoj prvi seks ocijenili lijepim, zadovoljavajućim i ispunjavajućim smatraju i svoj trenutni seksualni život jako dobrim, a oni koji su imali negativna prva iskustva često su nesretni i u sadašnjoj situaciji.

Iako većina nas ima relativno čudna ili čak i neugodna iskustva sa prvim seksom, to ne znači da će nas cijeli život pratiti loš seksualni život, a rezultati ovog istraživanja vrlo su vjerojatno povezani sa činjenicom da su ljudi koji su stvarno imali loša iskustva jednostavno negativno nastrojeni prema seksu općenito.