Ulja za lice: U kojim ih slučajevima ne bi trebala koristiti

Foto: Clarins

ULJA se u službi ljepote koriste još od davnina, no u posljednjih nekoliko godina ulja za lice pronašla su posebno mjesto na policama parfumerija diljem svijeta.

Žene su napokon shvatile kako im ulja neće dodatno zamastiti kožu te kako imaju visoki koncentrat aktivnih sastojaka koji njeguju, štite i pomlađuju.

Da, ulja za lice genijalna su stvar i to za većinu žena, no neke ih ipak ne bi trebale koristiti ako žele zadržati lijepu kožu.

Kada ulja nisu preporučljiva?

1. U slučaju akni

Ulja ne začepljuju pore i ne uzrokuju akne, no imaš li ozbiljnijih problema sa aknama, radije koristi adekvatnu njegu koja uključuje proizvode za čišćenje i kreme namijenjene problematičnoj koži. Luduješ li za uljima, nabavi čisto lavandino koje možeš nanositi izravno na prištiće i akne.

2. U slučaju korištenja anti-age preparata

Na tržištu se mogu naći brojna ulja (pogotovo ona koja sadrže vitamin A i E) koja pomažu obnavljanju kože i vraćanju elastičnosti te samim time smanjuju vidljivost bora. Ipak, ulja nemoj koristiti u kombinaciji s anti age-kremama iz jednostavnog razloga - ulja će onemogućiti aktivnim sastojcima iz tvojih skupih preparata da prodru duboko u kožu.

3. Koža osjetljiva na biljke

Nije istina da osjetljiva koža treba isključivo prirodne preparate. Mnoge žene loše reagiraju na neke biljke pa im prirodni preparati znaju napraviti probleme, a "umjetni" odlično pristajati. Imaš li izrazito osjetljivu kožu, obavezno se posavjetuj sa dermatologom prije kupovanja novih proizvoda.