Uredan ormar u samo 15 minuta!

Foto: Shutterstock

MUKA ti je od same pomisli na spremanje ormara? Uzmi si 15 minuta i smatraj to riješenom stvari.
 

Za početak, izbaci svu odjeću iz ormara i pitaj se tri stvari: jesam li to nosila prošle godine, sviđa li mi se to i stanem li u to još uvijek? Ako na sva tri pitanja odgovor nije "da", nemoj to vraćati u ormar. Isto je sa cipelama i nakitom. Ako neke odjevne predmete nećeš nositi sad, vrlo vjerojatno da nećeš ni poslije.

Nakon što izbaciš sve nepotrebne stvari iz svog ormara, ostaju one koje su još tu. Njih organiziraj po principu haljine sa haljinama, majice s majicama itd. Zatim ih možeš posložiti po bojama, što će ti dodatno olakšati jutarnju potragu za određenim komadom.

Također, razmisli o nabavljanju kutija u koje možeš staviti stvari, npr. torbe, kako bi sve bile na jednom mjestu, a ne po svim dijelovima tvoje sobe. Ima ih različitih veličina i vrlo su praktične.

Portal She Knows savjetuje i da nakon pospremanja, zapamtimo koliko još slobodnog prostora imamo u ormaru te da se prema tome ravnamo u kupnji, tj. ako imamo malo prostora, da ne kupujemo bezveze nešto slično onome što već visi u našem ormaru.