Uvijek kasniš na posao? Skrati pripreme na minimum!

Foto: Weheartit

USTAJEŠ sve ranije i ranije, a nikako da stigneš na posao na vrijeme? Ako si jedna od onih koje kasne bez obzira na to koliko se rano počnu spremati, pročitaj neke od ovih savjeta.

1. Nemoj se meškoljiti u krevetu

Još 5 minuta brzo se pretvori u još 10, i prije nego što uopće uspiješ uhvatiti malo sna, već debelo kasniš. Nemoj ignorirati budilicu i tražiti još 5 minuta. Ustani odmah i kreni u akciju.

2. Ne okolišaj

Jednom kad se ustaneš, zaboravi na sporo hodanje stanom i kukanje zbog toga što moraš na posao. Pomiri se sa činjenicom da moraš, i kreni obavljati korisne stvari.

3. Počisti sve večer prije

Neuredna kuhinja i razbacane stvari samo će ti dodatno otežati pripremanje doručka, a uvijek možeš odvojiti 10 minuta prije spavanja i organizirati sve što trebaš.

4. Što ćeš obući?

Vječna borba s ormarom razlog je zbog kojeg mnoge žene kasne na posao, a stvar je tako jednostavna: Odaberi što ćeš odjenuti prije spavanja, i jednostavno se drži te odluke.

5. Odmah u odjeću za posao

Umjesto da se pri buđenju odjeneš u outfit koji nosiš po doma, skrati vrijeme presvlačenja i odmah obuci ono što ćeš nositi na posao.

6. Coffee to go

Kavu možeš piti i putem, a umjesto da je srčeš 20 minuta u stanu, pretoči je u termosicu i kreni ranije.

7. Pripremi torbu

Ključ od stana, rokovnik, punjač za laptop... Sve ovo možeš spakirati u torbu prije spavanja i samo ju pokupiti na izlasku ujutro. Umjesto da tražiš gdje si što ostavila, uvijek budi sigurna gdje su ti stvari.