Vrijeme kratkih suknji se bliži: Depiliraj noge šećernom pastom kod kuće

Foto: Jimmy Choo

EGIPATSKA šećerna depilacija gotovo je glamurozan način uklanjanja dlačica, pogotovo ako vjeruješ kako je i sama zavodnica Kleopatra koristila upravo takvu metodu. Začuđujuće, šećerna pasta koja trajnije uklanja dlačice i čini ih neprimjetnijim s mnogo manje boli, ne sadrži ni magične ni glamurozne sastojke, već samo one koje imaš u kuhinji.

Za 15-ak minuta priušti si Kleopatrinu depilaciju od prirodnih i za kožu nježnih sastojaka. S ovim receptom moraš biti precizna i pažljiva zbog osjetljivosti paste tj. kuhanja šećera.

Sastojci:


225 g šećera

340 g meda

limunov sok (od ½ limuna)

Ostale potrepštine:


staklena posudica

štapić za nanošenje

pamučne trakice

Pripremanje šećerne paste:

Sve sastojke izmiješaj u dubokom loncu i stavi na kuhalo. na srednje jakoj vatri zagrijavaj sastojke dok ne proključaju. tada smanji na laganu vatru i kuhaj učestalo miješajući sve dok smjesa ne poprimi zlatnu boju. za one koje imaju kuhinjski termometar - kada temperatura postigne 120C pasta je gotova. pažljivo prelij u staklenu posudu i sačekaj da smjesa dosegne sobnu temperaturu.

Prije nanošenja na kožu budi potpuno sigurna da se pasta ohladila!

Postupak za nanošenje: koža mora biti čista, bez ikakvih nanesenih proizvoda i suha, kako bi pasta lakše prianjala. za razliku od depilacije voskom kod šećerne depilacije nanosiš pastu u smjeru suprotnom od rasta dlačica. zatim, prisloni platnenu traku, čvrsto pritisni uz kožu i brzo povuci traku u smjeru rasta dlačica.

Neupotrebljenu šećernu pastu možeš sačuvati za sljedeći put u hladnjaku (samo je podgrij), a platnene trake možeš oprati u toploj vodi sa sapunom (još jedna prednost ove smjese: lako se čisti).