Zadržite leptiriće u trbuhu

Foto: Screenshot Youtube

KAKO da se zauvijek osjećate kao da živite na ružičastom oblaku ljubavi...

Nova ljubav. Kada vas obuzme, imate osjećaj da je vaš najdraži ljubavni film postao stvarnost. Najradije biste pjevali, skakutali i plesali od sreće cijelo vrijeme. No, iako je osjećaj odličan i jak, može uvenuti brže od cvijeća po najvećoj vrućini.
 
Nešto stručnije objašnjenje ovih emocija je da smo podsvjesno u stanju u kojem su pomiješana naša romantična viđenja nekoga sa željom da taj netko isto to osjeća prema nama. I tih se osjećaja na početku romanse ne možemo zasititi. Niti želimo. Imamo osjećaj da nam je lakše prolaziti kroz svaki dan i svaku nevolju. Javlja se osjećaj leptirića u cijelom tijelu, a sama pomisao na našeg odabranika potpuno nas dekoncentrira. Svaki poljubac, dodir, seks, čini nam se najboljim ikad. No kako vrijeme prolazi, naši osjećaji polagano blijede i postaju znatno manje intenzivni nego u početku. A svi bismo mi htjeli da traju zauvijek!
 
Stručnjaci preporučaju da čim postanete ludo zaljubljeni, sastavite popis svega onoga što kod partnera obožavate. Zabilježite sve što vam donosi osmijeh na lice, samo to obavezno učinite dok vas još trese ljubavna euforija. A kako vrijeme bude prolazilo, izvucite svoj popis svaki put kada vas obuzme osjećaj ljutnje zbog nečega što je učinio, ili nije učinio. Nemojte dopustiti da zaboravite sve ono pozitivno zbog čega ste i započeli vezu s njim.
 
Vježbajte! Ne šalimo se. Istraživanja su pokazala da samo 20 minuta tjelovježbe dnevno pozitivno djeluje na libido. A dokle god imate želju za tjelovježbom koja uključuje njega i krevet, nemate brige da će vaš žar ugasnuti.
 
Redovito održavajte vašu vezu živom malenim sitnicama koje će vas držati zagrijanim. Napišite mu neodoljivu poruku dok je na poslu, priredite mu maleno iznenađenje kada dođe kod vas, dočekajte ga u seksi rublju, smišljajte razne igrice. Važno je samo da se ne prestanete truditi jer ako to prestanete, emocije će brzo splasnuti. A i činjenica je da ste se u početku veze, unatoč emocijama ili baš zbog njih, svakodnevno trudili zadiviti svog partnera. Kako nikada ne biste ispali iz forme, nastavite to i dalje!
 
Izvor: Cosmopolitan