Zajednički život: Kako se useliti zajedno, bez da se posvađate

Foto: Screenshot Youtube
 
ZAJEDNIČKI život je kompliciran. Znamo da se ne čini tako, ali sitni razlozi za svađu vrebaju na sve strane. Ako planirate ovaj korak, slijedite ove savjete i sve će biti (barem malo) lakše.
 
Pravilo "60:40"
 
Znamo, zajednički život bi trebao funkcionirati na način da sve dijelite na pola, zar ne? Ne. Možda zvuči nepošteno, ali kada je riječ o prostoru za odjeću, žena dobiva 60 posto, a muškarac 40. Ponavljamo, znamo da zvuči nepošteno, ali tako jednostavno mora biti. Žena ima i torbe, i cipele, i haljine, i suknje, i sve ono što muškarci imaju, puta dva. Ova raspodjela je sasvim pristojna, jer da se pita većinu žena, njima bi išlo minimalno 70 posto ormara.

Moje stvari vs. tvoje stvari
 
Ti imaš svoje stvari, tvoj dečko ima svoje stvari, ali na žalost, to ne znači da će svatko u stan donijeti sve što mu pripada. Ne možete imati dva seta tanjura, ni dva kauča u dnevnoj sobi u koju stane samo jedan, niti dva televizora ako jedva imate mjesta za jedan televizor. Morate se dogovoriti što ostaje, a što odlazi, po mogućnosti bez svađe.
 
Njegove stvari
 
Većina muškaraca u svom stanu ima "gluposti" koje većina žena nikad ne bi stavila u svoj stan. Njegove akcijske figurice, posteri iz filmova i suveniri koje je kupio na maturalcu u srednjoj vjerojatno nemaju mjesta u stanu odrasle osobe, ali to ćeš mu morati objasniti na nježan način. Uz to, morat ćeš mu dopustiti da zadrži barem nešto, jer zajednički život mora biti kompromis.