Želiš kutak u stanu samo za sebe? Donosimo 5 savjeta o uređenju!

Foto: Shutterstock

SVATKO od nas treba utočište nakon napornog dana.

Bilo da živiš sama ili s nekim, vrlo lako možeš napraviti svoj privatni kutak, u koji ćeš moć pobjeći kako bi neko vrijeme provela u miru, čitajući časopise, knjige ili gledajući serije. Donosimo ti nekoliko savjeta kako da u stanu napraviš vlastito "gnijezdo", u slučaju da ne želiš da ti to bude spavaća soba. 
 
1. Odredi mu svrhu
 
Čemu će služiti tvoj privatni kutak? Hoće li on služiti za čitanje i pisanje? Onda ti treba dio stana koji je miran i pogodan za produktivnost. Hoće li služiti za crtanje? Onda to mjesto mora biti bliže prozoru itd.
 
2. Podalje od prometnog područja
 
Izaberi mjesto koje nije toliko prometno, koliko god je to moguće. Ako ne želiš da te drugi ometaju, moraš im biti i manje dostupna.
 
3. Učini to privatnim prostorom
 
Ako nemaš previše opcija, iskoristi zavjese za dobivanje malo privatnosti. Možeš iskoristiti i razne pregrade, koje ne samo da će te odvojiti od ostataka kućanstva, već će prostoru dati i novu notu.
 
4. Pažljivo izaberi komade
 
I nipošto nemoj pretjerivati, kako ne bi previše toga nabacala na isto mjesto. Kaos u prostoru, često stvara isto takvo stanje u glavi.
 
5. Dašak osobnosti
 
Za još bolje opuštanje, dodaj u svoj kutak nekoliko najdražih sitnica, poput svijeće s omiljenim mirisom, cvijeća, najdraže slike, omiljenih citata na papirićima, zalihe omiljene čokolade i slično.