Znakovi da si mu mama, a ne cura

Foto: Matchless

DOGAĐA se i najboljima - ponekad toliko želimo ugoditi vlastitom dečku da ga prestanemo tretirati kao dečka i počnemo tretirati kao sina. Ako sumnjaš da si možda pretjerala sa brigom oko njega, ovo su sigurni znakovi da jesi i da se ponašaš kao da si mu mama.

Biraš mu odjeću
 
Sugestija što da kupi u dućanu ili što da obuče na posao je jedno, ali ako ti je u naviku prešlo to da dečku odabereš cijeli outfit, mama si mu. On je tvoj sin koji će se s vremenom početi osjećati kao da ga spremaš za vrtić, što definitivno nije dobro.
 
Čistiš za njim
 
Ako živite zajedno, normalno je da ćete aktivnosti oko kuće podijeliti. Ako on živi sam a ti imaš potrebu prati suđe koje on inače ne bi oprao, odgajaš ga da postane ljenčina koja će u tebi vidjeti mamu, ili samo čistačicu.
 
Rješavaš njegove probleme
 
Bilo da su s prijateljem, šefom ili obitelji - ako moraš biti njegov odvjetnik, to nije tvoj dečko nego sin, koji se ne zna izboriti za sebe.
 
Gnjaviš ga
 
Ne zato što želiš, nego zato što inače ne bi napravio ništa. Nebitno je li riječ o pospremanju, kuhanju ili načinu života generalno - ako moraš gnjaviti dečka da radi osnovne stvari, imate odnos koji nije zdrav za curu i dečka.