Akne, podočnjaci i prijevremene bore: Kako pušenje utječe na tvoj izgled?

Foto: Love Magazine

STRASTVENA si pušačica i od cigareta se ne želiš odreći čak ni kada po stoti puta pročitaš što nikotin radi tvom zdravlju?

Možda misliš da se bolest neće dogoditi upravo tebi, no jesi li ikad razmišljala o tome kako pušenje utječe na tvoju kožu i, općenito, tvoj izgled?


Ne želimo te plašiti niti ti držati prodike - ovo su čiste činjenice:

Pušenje otežava protok krvi i uskraćuje kisik i nutrijente tvojoj koži, što dovodi do nezdravog izgleda, ali i različitih loših posljedica za tvoju kožu.

Što više pušiš, to se tvoja koža teže oporavlja od prištića i akni, masnica i ogrebotina što rezultira lošim izgledom kože lica.

Zbog nikotina, u koži puca kolagen što dovodi do prijevremenog starenja kože, obješene kože, i bora kojih se kasnije nikako ne možeš riješiti.

Pušenje također uzrokuje pojavu tamnih podočnjaka (opet zbog loše cirkulacije) i sivkastog izgleda kože koji sigurno ne želiš postići.

Uz kosu i nokte koji vječno imaju miris dima, prsti s godinama postaju žuti, a zubi poprimaju neuglednu boju.

I zadnje, ali ne i nevažno - zbog pušenja cigareta, odnosno pokreta koji stalno ponavljaš, prije ćeš dobiti bore na području oko usana u koje će se razlijevati tvoj omiljeni ruž, koliko god se trudila to spriječiti uz pomoć olovke za usne.