Anina seksi kuhinja: Hrana u bojama jeseni

JESEN nam donosi šarenu ponudu namirnica koje čuvaju mladost i vitkost te smo ih upravo zbog toga ovaj put izabrali za "in namirnice". Kesten, gljive, brokula i bundeva su namirnice koje su bogate vitaminima i mineralima te savršene za ove hladne dane jer daju dovoljno energije i topline kako bi nas ostavili sitima i zagrijali. Iskoristit ćemo te namirnice kako bi napravili zgodne jesenske obroke koji će vam "napumpati" imunitet i ostaviti liniju netaknutom.

Piletina s gljivama i bundevom

Potrebno ti je:

800 g pilećih prsa
20 g gljiva (po želji; vrganji, šampinjoni....)
450 g  pečene bundeve
Slatko vrhnje
Crveni luk
Češnjak

Priprema:

Zagrij ulje u tavi, po mogućnosti u woku, i ubaci prvo češnjak a zatim izrezan crveni luk. Kad je crveni luk skoro gotov dodaj gljive i nastavi prženje dok luk ne postane slatkast.  Dodaj piletinu koju češ predhodno isjeckati na komadiće, sol, papar, vegetu i kadulju radi bolje okusa. Kad je piletina gotova dodaj slatko vrhnje i žličicu kurkume te ostavi da zakuha. Skini s vatre i dodaj pečenu bundevu izrezanu na komadiće.

Pire od brokule

Potrebno ti je:

300 g brokule
200 g krumpira
žlica maslaca
2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice parmezana
žličica vegeta

Priprema:

Brokulu razdvoji na manje cvjetove i operi, a krumpir oguli, operi i nareži na manje komadiće te ih zajedno skuhaj u slanoj vodi i procijedi. Smiksaj krumpir i brokulu pa dodaj maslac, vrhnje i parmezan. Po potrebi još malo posoli i popapri te dodaj vegetu i sve zajedno još jednom dobro izmiksaj i posluži .


Kesten čokoladni napitak

Potrebno ti je:
200 ml slatkog vrhnja
400 ml mlijeka
100 g šećera
100 g čokolade u prahu
1 vanilin šećer
200 ml kuhane crne kave
100 g kesten pirea
2-3 žlice ruma
200 ml slatkog vrhnja za preljev

Priprema:

Na laganoj vatri kuhaj mlijeko sa slatkim vrhnjem, šećerom, vanili šećerom i čokoladom. Kad zakipi, makni s vatre i dodaj kuhanu kavu. U usku dublju posudu stavi kesten, te mu po malo umiješaj kuhano čokoladno mlijeko i na kraju rum.
Za preljev smiksaj slatko vrhnje da se malo zgusne, pa ga polako ulij na površinu napitka. Za dekoraciju možeš posuti kakaom ili čokoladom.

Dobar tek!