Aureola od kose: Nose se pletenice

AKO želite biti totalno IN već se ove zime počnite pripremati za proljetne modne ideje. Stvar s kojom zasigurno nećete pogriješiti upravo su pletenice. Ta frizura koja potječe još iz davnih starinskih doba, iz vremena u kojima su žene živjele u raskošnim dvorcima i odijevale se u baršunaste haljine, opet se popela na tronu modnog svijeta. Sofisticirane, isprepletene od tisuća ljudskih vlasi, na različite se načine pojavljuju na isto tako milijun različitih prigoda. Pletenice su dobrodošle na jutarnjoj kavi, u šetnji gradom, na kasnonoćnim izlascima gdje se senzualno oblikuju u našoj kosi automatski nas izdvajajući  iz gomile ispeglanih i dosadnjikavih već bezbroj puta viđenih dama.

Tzv. riblja kost može biti najromantičniji dodatak koji nosite na sebi jer ju možete isplesti na različite načine. Najpopularnije su dvodijelne riblje kosti koje se granaju u nekoliko redova, a kao još jedna neobična ideja pada nam na pamet traka oko glave od vlastite kose ispletene u tanku pletenicu. Kako god da ju ispletete, ne možete pogriješiti!

Ako baš tražite dokaz "crno na bijelo", u Valentinovoj kolekciji za proljeće 2012. omiljena frizura su im bile upravo dotične pletenice koje su se odlično ukopile u njegovu ženstvenu kolekciju. Dakle, nema čekanja, već sada počnite vježbati raditi pletenice kako biste do proljeća usavršili tkanje pletenastih vijenaca na svojim ili kosama svojih prijateljica.

Kako napraviti "riblju kost":