Baš nitko u Hollywoodu više ne želi nositi haljine supruge seksualnog predatora

Foto: Getty

HOLLYWOOD trese jedan od najvećih skandala u njegovoj povijesti.

A u njegovom središtu nalazi se jedan od najmoćnijih filmskih producenata Harvey Weinstein, kojeg su brojne glumice optužile za seksualno uznemiravanje pa čak i silovanje.
 
 
Harvey je svoju moć na pogrešni i odvratan način navodno dokazivao punih 30 godina, a među njegovim žrtvama bile su i poznate glumice poput Angeline Jolie, Gwyneth Paltrow i Ashley Judd, ali i brojne njegove asistentice.
 
 
Harvey je odmah dobio otkaz, a i supruga, dizajnerica Georgina Chapman, odlučila ga je napustiti te se javno ispričala svim ženama koje su bile žrtve njezinog supruga. No i ona je to postala, kao i njezin brend Marchesa, čija je ona ponosna vlasnica.
 
 
Naime, šuška se kako je njezin suprug godinama prisiljavao holivudske glumice da nose njezine haljine na crvenim tepisima te im prijetio ako to ne bi htjele no sada više nitko ne želi kupovati niti nositi spomenute haljine.
 
 
Doduše, i prije skandala Georginu se optuživalo se da uspjeh na modnoj sceni jedino može zahvaliti njegovim jakim vezama u filmskoj industriji pa stručnjaci predviđaju kako brend neće preživjeti bez njegovog novca i jakih veza, ali ni skandal u kojem su žrtve žene koje bi trebale nositi iste te haljine.
 
 
Britanska glumica i IT djevojka Sienna Miller jednom je prilikom 2007. godine morala obući Marchesa haljinu, jer je čula da će u protivnom "Harvey biti vrlo uzrujan", a upravo je on tada bio producent jednog njezinog filma.
 
 
Georgina je uskoro bivšeg supruga upoznala 2004. godine, a iste je godine pokrenula brend. Brend je postigao svjetsku slavu nakon što je jednu od haljina obukla glumica Renee Zellweger, na londonskoj premijeri hit filma "Bridget Jones".
 
 
No, do dan danas, ove su haljine na crvenim tepisima nosile brojne slavne dame, ali čini se kako to više neće biti slučaj.