Beauty Jar: Ponoćno plavetnilo na očima

Foto: Privatni album

DOSADILI su vam crni tuš i olovka za oči, a strah vas je odvažiti se na nešto drugačije?

Naša beauty ekspertica Nabilah ima sjajan prijedlog za vas. Ovog ponedjeljka pripremila vam je video tutorijal za zavodljivi make-up u kojem je umjesto crne koristila tamnoplavu olovku koja donosi suptilno osvježenje u vaš look. Pogledajte video, a ispod vam donosimo detaljne upute:

 

Natapkajte tekući korektor po licu i izblendajte ga pomoću kista za tekući puder. 

Tamne kolutove oko očiju prekrijte korektorom s podtonom boje breskve koji je dvije nijanse svjetliji od korektora koji ste nanijeli kao bazu. Za maksimalno prekrivanje preko korektora nanesite i lagani sloj svjetlucavog pudera u prahu i fiksirajte ga blago vlažnim beauty blenderom.

Zatim konturirajte lice puderom.

Rumenilo nanesite na gornji dio jagodica i izblendajte. Ne konturirajte rumenilom niti ga nemojte nanositi prenisko na obraze.

Na vrh jagodica lagano nanesite highlighter. 

Pomoću mekanog kista za blendanje nanesite mat smeđe sjenilo preko cijelih kapaka. Nabilah je koristila jednu od nijansi iz svoje palete za konturiranje.

Zatim posegnite za mat crnom kohl olovkom za oči. Iscrtajte mali nastavak na vanjskim kutovima očiju, pa nanesite više olovke na vanjski dio očne šupljine (ne mora biti precizno s obzirom na to da će se kasnije sve blendati). Time ćete postići intenzivniji look sjenila koje ćete kasnije nanijeti. Izblendajte vanjske rubove olovke za oči.

Zatim nanesite tamno plavo sjenilo na prethodno nanesenu olovku za oči. Ispravite sve nepravilnosti pomoću uskog, vlažnog kista za crtanje.

Pomoću tankog kista na koji ste prvo nanijeli i malo fiksatora nanesite mat bijelo sjenilo na unutarnje kutove očiju.

Zatim iscrtajte gornju i donju unutarnju liniju oka vodootpornom crnom olovkom za oči , pa razmažite donju pomoću kista za razmazivanje na koji pritom nanijeli plavo sjenilo  

Nanesite crnu ili tamnoplavu maskaru, obje će pristajati ovom looku. Nabilah je koristila lifting maskaru kako bi svojim trepavicama dala dodatni volumen.

Završite mat ružem boje breskve.

Pssst! Ostale videokolumne Beauty Jar pogledajte OVDJE!