Biljke koje bi trebala držati u spavaćoj sobi za kvalitetniji san

Foto: 123 RF, Pinterest

NEĆEŠ požaliti pronalaženjem mjesta za njih.

1. Jasmin
 
Brojna su istraživanja pokazala i dokazala pozitivne učinke jasmina - od kvalitetnijeg sna, preko smanjenja anksioznosti pa sve do boljeg raspoloženja nakon buđenja.
 
2. Lavanda
 
Lavanda se koristi za sapune, šampone, sredstva za čišćenje, no ova biljka pomaže i u liječenju nesanice i tjeskobe. Istraživači su također puno puta dokazali kako njezin miris ima sedativni učinak, što je upravo ono što trebaš pred spavanje.
 
3. Gardenija
 
Biljka bijelih cvjetova, navodno ima slični učinak kao i tablete za spavanje, iako je istraživanje provedeno samo na miševima. No, oni koji su udisali njezin miris, bili su manje aktivni od onih koji to nisu radili. Vrijedi isprobati, zar ne? A ako ništa drugo, ova biljka će biti prekrasna dekoracija.

4. Aloe vera
 
Osim što ima brojna ljekovita svojstva, aloe vera ima sposobnost uklanjanja štetnih kemikalija u zraku, što drugim riječima znači da pročišćava zrak u tvojoj spavaćoj sobi ili bilo kojoj drugoj prostoriji. Kada su štetne kemikalije prisutne u visokim razinama, biljka će po sebi razviti smeđe mrlje te na taj način te informirati o situaciji.
 
5. Crvena dracena
 
Osim što je vizualno atraktivna, ona uklanja i razne toksine. No, prije nego ju nabaviš, moraš znati da može izrasti i do 1 metar te joj je itekako potrebno sunce.