Bizaran hobi: Šiva medvjediće od odjeće preminulih ljudi

MARY Maclnnes ima 21 godinu i sve je poznatija po svom neobičnom, za mnoge čak i morbidnom hobiju. Svoju krojačku karijeru započela je šivajući vjenčanice, a igrom slučaja počela je šivati i medvjediće izrađene od odjeće preminulih ljudi.

Osim toga, medvjedići mogu sadržavati i pepeo ili nakit umrlih. Također, može napraviti i posebni džep na stražnjoj strani u koji se mogu spremiti pisma ili druge uspomene.

"Prvog sam ovakvog medvjeda napravila prije pet godina kao uslugu prijatelju i neprestano su me pitali za još, ali sam odbila sve upite jer sam se željela usredotočiti na fakultet i karijeru u šivanju vjenčanica", ispričala je mlada umjetnica za Upworthy.

No nakon što je na svojoj internetskoj stranici objavila fotografije medvjedića, upiti su počeli pristizati sa svih strana i potpuno se posvetila njihovoj izradi.

Kako je otkrila, za izradu jednog medvjedića potrebno joj je pet do šest sati, a iako cijene variraju ovisno o željama kupca, one se kreću oko 64 dolara (oko 440 kuna).

Mary priznaje da je njezin posao iznimno emotivno iscrpljujući.

"Jednom mi je došao jedan 37-godišnji muškarac koji me molio da napravim medvjediće za njegove dvije kćeri od 10 i 12 godina prije Božića i dodatno mi platio da im ih pošaljem. Kasnije sam saznala da muškarac ima rak i da neće vjerojatno preživjeti do Božića. Plakala sam cijelo vrijeme dok sam šivala medvjediće", prisjetila se.

Ipak, vjeruje da ovi medvjedići pomažu ljudima da se lakše nose s gubitkom svojih voljenih.