Celebrity ubojstva koja su šokirala svijet

Foto: Getty, Giphy

ŽIVOT slavnih osoba naizgled se čini savršen no je li to doista tako? Bez obzira na sav novac i obožavanje od strane fanova, isti takav život donosi i mračne strane koje sve više izviru očima javnosti. Sve se više priča o seksualnim uznemiravanjima, opsesivnim fanovima, a ne smijemo zaboraviti ni kako su životi nekih slavnih osoba završili tragično. Donosimo vam pregled pet najšokantnijih ubojstava poznatih zvijezda.

Gianni Versace
 
Jedan od najpoznatijih dizajnera u modnoj industriji, Gianni Versace, upucan je 1997. godine. Vlasnik modne kuće vrijedne milijardu kuna nije mogao niti slutiti što ga čeka za vrijeme jutarnje šetnje. Naime, toga jutra traženi ubojica pod imenom Andrew Cunanan ispalio je dva metka u Versaceja na stepeništu njegove vile te tako okončao njegov život. Nekoliko dana kasnije, Cunanan je izvršio samoubojstvo te se i dan danas ne znaju pravi motivi ubojstva. Pričalo se kako je Andrew bio muška prostituka koja je izgubila razum nakon što je saznala da je zaražena HIV-om no u priču se uplela i talijanska mafija kao jedan od naručitelja ubojstva, iako to nikada nije potvrđeno.
 
 
Marvin Gaye
 
Soul pjevač Marvin Gaye vodio je težak život koji ga je doveo do trenutka u kojemu je pokušao počiniti samoubojstvo od kojega ga je spasio Berry Gordy. Nažalost, najgore je tek slijedilo 1. travnja 1984. godine kada su se njegovi roditelji svađali, a on je pokušao to riješiti. Njegov otac uzeo je pištolj te ga upucao nakon čega je prevezen u bolnicu no bilo je prekasno. 
 
 
Sharon Tate
 
Poznata glumica i seks simbol Sharon Tate izbodena je u devetom mjesecu trudnoće 1969. godine. Nasmrt ju je 16 puta izbola jedna od Charles Mansonovih sljedbenica pod imenom Susan Atkins. Osim Sharon, kult Mansonovih ubojica ubili su još šestero osoba, a Susan je na vratima Sharonine kuće njenom krvlju ispisala riječ ''svinja.'' Većina Mansonovih sljedbenika trenutno je u zatvoru, a sam Manson nedavno je preminuo.
 
 
John Lennon
 
Jedan od najvećih glazbenika svih vremenna, pjevač i gitarist grupe The Beatles ubijen je 8. prosinca 1980. godine ispred zgrade Dakota. Ubojica Mark Chapman iščekivao je Lennona i u trenutku povratka prema njemu je ispalio pet metaka i tako ga usmrtio. Policajci su stigavši na mjesto zločina odvezli Lennona u bolnicu no za spas je bilo kasno zbog gubitka 80% krvi. Chapman se i dalje nalazi u zatvoru, a jedna od zanimljivih činjenica jest da je ove godine u prodaji bio album koji je sam John Lennon potpisao Chapmanu na svoj posljednji dan života.
 
 
Tupac Shakur
 
Tupac Shakur preminuo je 13. rujna 1996. godine, šest dana nakon što je upucan u Las Vegasu dok se vozio u svom automobilu. Ubojica je na njega ispalio četiri metaka no i dan danas nije uhvaćen. Postoje mnoge teorije kako je i dalje živ, a Marion Suge Knight, bivši vlasnik izdavačke kuće Death Row ove je godine izjavio kako su Tupaca usmrtili njegova bivša supruga Sharitha i šef osiguranja Reggie White Jr. Uza sve teorije, izgleda da će ovo ubojstvo još dugo ostati misterij.