Četiri učinkovita načina da pobijedite ljubomoru u vezi

Foto: Instagram

LJUBOMORA je jedna od najgorih stvari u vezi koja lako može dovesti do prekida.

Ako često imate ljubomorne ispade pred partnerom, vrijeme je da ih naučite kontrolirati, odnosno pobijediti prije nego uprskate vezu. Cosmopolitan predlaže četiri jednostavna načina za to:

Izbacite negativne emocije

Potiskivanje i poricanje negativnih osjećaja nikako nije dobra ideja jer ćete kad tad puknuti i iskaliti ih na partneru ili čak na nekome drugome. Umjesto toga, pronađite način da izbacite negativne emocije. Dobar način za to je neki sport, primjerice boks, ili bilo što drugo što će vam pomoći da se osjećate sretnije.

Opustite se

Ovaj savjet možda zvuči malo naivno, ali kada ste opušteni, teško da ćete biti i ljubomorni. Opustite se u toploj kupki, šopingu, meditirajte, priuštite si neki beauty tretman... Opcije su razne, a na vama je da pronađete ono što vam najviše odgovara.

Zapisujte

U dnevnik ili običnu bilježnicu zapisujte sve svoje negativne misli o partnerovim bivšim vezama, kolegicama s posla, prijateljicama i bilo čemu drugom na što ste ljubomorne. Kad se "ohladite", pročitajte što ste napisali i usporedite to sa stvarnom situacijom u vašoj vezi. Sigurno ćete vidjeti da ste u većini stvari pretjerali i više vas neće mučiti.

Naučite uživati sami

Ako partneru priređujete ljubomorne ispade svaki put kada se dogovori za piće ili izlazak s prijateljima, onda sigurno ne znate cijeniti vrijeme koje provodite sami. Lijepo je družiti se s partnerom, no samoća je također nešto što nam povremeno treba i dobro dođe, a kada naučite uživati sami, ljubomora će nestati.