Čudni razlog zašto druge žene doživljavamo kao "prijetnju"

Foto: LoveGold

SVE to radimo.
 
Sve smo se barem jednom u životu našle u situaciji da kad smo upoznale drugu ženu, iz nekog razloga, imale smo vrlo loš osjećaj u vezi nje. Možda nismo niti mogle odrediti zašto, no imale smo ga i nikako ga se nismo mogle riješiti.
 
Znanstvenici su možda pronašli objašnjenje zašto je to tako.
 
Istraživanje je provedeno na 220 pripadnica ljepšeg spola te je objavljeno u časopisu Biology Letters, a otkrilo je kako su žene, koje su pokazale visoku razinu estrogena, koja svoj vrhunac doživljava svaki mjesec neposredno prije ovulacije, sklonije misliti kako je za ostale žene koje ovuliraju veća vjerojatnost da će pokušati oteti njihovog muškarca.
 
Za potrebe istraživanja, znanstvenici sa Sveučilišta Bern, pokazali su ženama po dvije fotografije drugih žena: na jednoj fotografiji su bile žene koje ovuliraju, a na drugoj one koje nisu u toj fazi. Tada su ih pitali za koju misle da je vjerojatnije da će pokušati preoteti njihovog muškarca.
 
Za sudionice, koje su bile u fazi visokih razina estrogena, bilo je vjerojatnije da će misliti kako su žene koje ovuliraju njihove potencijalne suparnice.
 
Prethodna istraživanja su pak otkrila kako muškarce više privlače žene koje ovuliraju pa je sad sve mrvicu jasnije.
 
Dakle, sljedeći put kad ti se neka žena neće svidjeti bez razloga, imaj sve ovo na umu. To može biti i zbog hormona.