Danas je pravi dan da vas podsjetimo na jedan od najvećih skandala u šoubiz povijesti

Foto: Getty

BILO je to davne 2004. godine.

Glavne akteri: Justin Timberlake i Janet Jackson. Lokacija: pozornica slavnog Super Bowla, nastup na poluvremenu.

A prije nego što vas podsjetimo na skandal koji je dobio i službeno ime "Nipplegate", razlog zbog kojeg to radimo jest sinoćnji ponovni nastup Justina Timberlakea na istoj pozornici koji danas kritiziraju gotovo svi.



"Vjerovali smo u tebe, no ti si nas ponovno iznevjerio", samo je jedan od komentara na današnjim društvenim mrežama, a razloge zašto Justin nije oduševio nabrojali smo OVDJE.

No vratimo se nakratko u spomenutu 2004. godinu. Bio je to zapravo drugi put da je 37-godišnji pjevač nastupao na ovom važnom sportskom događaju, no prvi put da je nastupao kao samostalni izvođač. Prethodno je to učinio 2001. godine sa svojim popularnim bendom N*SYNC.

Janet i Justin tada su izveli hit "Rock Your Body" na kraju kojeg je Timberlake strgnuo s pjevačice dio odjeće izloživši pogledima i kamerama njezinu desnu dojku prekrivenu samo srebrnom zvijezdom, što je rezultiralo "američkom tragedijom" i brojnim kritikama na Justinov račun, iako ju je brzo pokušao prekriti rukom i tako umanjiti štetu.

To je učinio na zadnjem dijelu pjesmu gdje idu riječi: "Imat ću te golu do kraja pjesme." Skandal je odmah dobio naziv "Nipplegate", a iako se Justin već nekoliko puta javno ispričao, sada se ponovno suočava s kritikama obožavatelja slavne Janet.

Naime, nakon skandala, pjevačici je zabranjen nastup na dodjeli Grammyja 2004. godine te se moglo čuti kako je ona jedini krivac za skandal dok Justin ne samo da je došao na tu važnu dodjelu, već je na njoj i nastupao. Također, Janet je zabranjen ponovni nastup na ovom važnom sportskom događaju, kao i Justinu, no on se ipak vratio pa je vijest o njegovu povratku još u listopadu 2017. godine izazvala brojna negodovanja.



Podsjetimo, Super Bowl i Grammy su najutjecajniji događaji kada je posrijedi prodaja glazbenih ostvarenja. Na prvom je mjestu bez konkurencije nastup u poluvremenu Super Bowla koji svake godine prati oko 100 milijuna ljudi. Rezultat je porast prodaje albuma dvadesetak posto, a pjesama  36 posto - samo u tjednu nakon Super Bowla. Među glazbenim zvijezdama koje su dosad ondje nastupile su Madonna, Bruce Springsteen, U2, Katy Perry, Rolling Stonesi, Michael Jackson, Coldplay, Beyonce i mnogi drugi.



Zabavni programi u poluvremenu Super Bowla od šezdesetih do devedesetih godina prošlog stoljeća nisu bili toliko raskošni i popularni kao danas. No od 1991. godine, kad je u poluvremenu natjecanja nastupila grupa New Kids on the Block, nastupi nekih od najpopularnijih glazbenih zvijezda današnjice postali su neizostavan dio tog "showa".

A hoe li Justin nakon sinoć doista prodati više albuma ili se ikad više vratiti na spomenutu pozornicu, ostaje nam pričekati pa vidjeti.